Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Αθλητική συνάντηση με το 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης ( 14/12/2017 )

Ιαν 201812

Μέσα από το μάθημα της φυσικής αγωγής γίνεται προσπάθεια  κάθε χρόνο, οι μαθητές μας να συναθληθούν με μαθητές άλλων σχολείων, τόσο ειδικής όσο και τυπικής εκπαίδευσης.

Η αλληλεπίδραση αυτή που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, γεμίζει χαρά τα παιδιά και των δύο σχολείων, όπως συγκινητικά αναφέρουν.

Μια τέτοια αθλητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 με μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης.

Σε ένα πολύ οργανωμένο πλαίσιο οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν χωριστεί από πριν σε τέσσερις ομάδες.  Έτσι με την άφιξη των φιλοξενούμενων, οι μαθητές της πρώτης ομάδας του Ειδικού ανέλαβε να καθοδηγήσει την αντίστοιχη πρώτη ομάδα του 5ου Λυκείου και ούτω καθεξής.

Στη συνέχεια οι μαθητές έπαιξαν παιδαγωγικά παιχνίδια και μετά  boccia, ένα αγώνισμα άγνωστο για τα παιδιά του 5ου Λυκείου.  Μετά καθισμένοι όλοι σε αναπηρικά αμαξίδια έδειξαν τις ικανότητες τους στη συνεργασία και την ευστοχία που απαιτεί το μπάσκετ, ενώ στο τέλος κλείσαμε με την παρουσίαση του μπάντμιντον με παίκτες και από τα δύο σχολεία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι σε κάθε δραστηριότητα οι ομάδες ήταν μεικτές. Αυτό συνέβαλε ώστε οι μαθητές να γνωριστούν καλύτερα ξεπερνώντας την αρχική συστολή, να χαρούν και να «αγκαλιαστούν» ως ομάδα.

Τα σχόλια του 5ου Λυκείου: «κυρία να ξαναπάμε, μας άρεσε!»

δήλωσαν ενθουσιασμένοι στη γυμνάστρια –που διδάσκει και στα δυο σχολεία.

VIDEO από την αθλητική συνάντηση με το 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης

 

 

από κάτω από: ΕΟΡΤΕΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, Σχολικό έτος 2017-2018| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αθλητική συνάντηση με το 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης ( 14/12/2017 )    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Ιστορικό

Σαν σήμερα

6/10/1910: Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων