Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική παράσταση στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» (15/12/2017)

Δεκ 201716

Με όλους τους μαθητές του σχολείου, επισκεφθήκαμε τους χώρους της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Αφού περιηγηθήκαμε ψωνίζοντας στην χριστουγεννιάτικη εορταγορά, καταλήξαμε στον χώρο του θεάτρου, όπου και παρακολουθήσαμε την Χριστουγεννιάτικη παράσταση « Ο Αμάλ και οι επισκέπτες της νύχτας».

Πρόκειται για ένα τρυφερό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Τζαν Κάρλο Μενόττι, διανθισμένο με αρκετά στοιχεία όπερας, όπου διηγείται την ιστορία ενός μικρού, ανάπηρου αγοριού, του Αμάλ.

Οι τρεις μάγοι καθώς ταξιδεύουν προς την Βηθλεέμ, για να προσφέρουν τα δώρα τους στο θείο βρέφος, φτάνουν σε μιά φτωχική καλύβα, όπου μένουν ο Αμάλ και η μητέρα του.

Εκεί, αποφασίζουν να μείνουν μιά νύχτα, ώστε να ξεκουραστούν από το μακρύ ταξίδι τους.

Ο Αμάλ ακούγοντας την ιστορία τους, θέλει κι αυτός να προσφέρει ένα δώρο στον νεογέννητο Χριστό. Έτσι τους δίνει την πατερίτσα του, το πιο πολύτιμο πράμα που έχει.

Η γενναιοδωρία και η καλοσύνη του μικρού Αμάλ θα ανταμειφθούν και τότε θα συμβεί το θαύμα.

Τους ευχαριστούμε πολύ!

 

Αφήστε μια απάντηση

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων