Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus +KA229 “Building the inclusive and creative school for the future!” που έλαβε χώρα στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας αφήνοντας σε όλους μόνο θετικές εντυπώσεις.
Πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, όπως εργαστήριο πηλού, ζωγραφική, χειροτεχνίες, χορός κι άλλα που ενίσχυσαν την έκφραση και τη δημιουργικότητα των παιδιών, εκμάθηση κάποιων βασικών λέξεων -φράσεων στην πορτογαλική γλώσσα και στη νοηματική, ήρθαν σε επαφή με την τοπική παράδοση μέσω παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, περιηγήθηκαν στην πανέμορφη, γραφική πόλη του Γκιμαράες, ήρθαν σε επαφή με τη φύση και είδαν επίσης σημαντικά αξιοθέατα στις περιηγήσεις που έγιναν εκεί.
Επίσης, γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα και τις σχολικές δομές του τόπου, αλλά το βασικότερο ήταν η αλληλεπίδραση και η γνωριμία μεταξύ των μαθητών διαφορετικών εθνικοτήτων.
Οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί και οι συνοδοί που συμμετείχαν ενθουσιάστηκαν από την φιλοξενία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των ανθρώπων εκεί, αποχωρώντας με τις καλύτερες αναμνήσεις.












