Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Πενταήμερο Εργαστήριο Animation στο Ειδικό (4 έως 8-11-2020)

Φεβ 202026

Η ταινία Animation με τίτλο “Το ελιξήριο της αγάπης” είναι δημιουργία 24 μαθητών στα πλαίσια του Εργαστηρίου Animation που οργανώθηκε στο σχολείο μας στις 4-8 Νοέμβρη 2019 με εκπαιδευτές τον κ. Κώστα Κατράκη και τον κ. Τάσο Ζέρβα σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο.

Το εργαστήριο ήταν μια μοναδική εμπειρία συνεκπαίδευσης και συνεργασίας των μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών με τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης. Το εργαστήριο αποτέλεσε μία ευκαιρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι μαθητές δύο διαφορετικών σχολείων, που όμως μοιράζονται τις ίδιες δημιουργικές ανησυχίες και την ίδια ανάγκη για επικοινωνία και συνεργασία.

Στα πλαίσια του πενταήμερου εργαστηρίου οι μαθητές έστησαν το σενάριο της ιστορίας, στη συνέχεια ζωγράφισαν και έκοψαν τις φιγούρες, ενώ παράλληλα μια δεύτερη ομάδα μαθητών πειραματιζόταν με πλαστελίνες στήνοντας ένα clay animation. Στη συνέχεια έμαθαν για τη χρήση των υπολογιστών, της κάμερας και έκαναν οι ίδιοι τις λήψεις της ταινίας.

Τέλος, παρουσιάστηκε ο εξοπλισμός που απαιτείται, καθώς και τα κατάλληλα προγράμματα/ εφαρμογές τεχνολογίας για την δημιουργία και το μοντάζ των Stop Motion-Animation ταινιών. Παράλληλα με το εργαστήριο προβλήθηκαν ταινίες Animation και συζητήθηκαν διάφορες τεχνικές με τους μαθητές.

 

VIDEO: Το ελιξίριο της Αγάπης

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δασκάλους του Animation Κώστα Κατράκη και Τάσο Ζέρβα για όσα δίδαξαν με αγάπη στους μαθητές μας, καθώς και το Νεανικό Πλάνο για την άψογη συνεργασία. Δράσεις σαν και αυτές προάγουν τον Πολιτισμό και την δημιουργική συνεργασία στα Σχολεία μας.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο Animation έγινε με την ευγενική επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

από κάτω από: ΕΟΡΤΕΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, Σχολικό έτος 2019-2020| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πενταήμερο Εργαστήριο Animation στο Ειδικό (4 έως 8-11-2020)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Ιστορικό

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων