Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Επίσκεψη στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (5-2-2020)

Φεβ 202010

Την Τετάρτη 5-2-2020 επισκεφθήκαμε την μόνιμη έκθεση «Γαία» του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Η επίσκεψή μας ξεκίνησε από το αίθριο όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε μια ημισφαιρική οθόνη, τη «Γεώσφαιρα», διάφορες εικόνες του πλανήτη μας.

Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε στα διάφορα δωμάτια της έκθεσης με θέμα «Γη και οικοσυστήματα» όπου ενημερωθήκαμε για τον κύκλο του νερου, το φαινόμενο του θερμοκηπίου καθώς και την εξέλιξη του πολιτισμού σε διάφορους τομείς.

Τέλος, μας παρουσιάστηκαν 5 προκλήσεις: της Ενέργειας, των Μεταφορών, των Φυσικών Πόρων, του Νερού και της Τροφής. Με αφορμή τις προκλήσεις αυτές συζητήσαμε για τα προβλήματα που οδηγούν στην περιβαλλοντική κρίση και προτείναμε πιθανές λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 22/10/1929: Προβάλλεται στον κινηματογράφο «Αττικόν» των Αθηνών η πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία, το αμερικανικό μιούζικαλ «Φοξ Φόλλις»

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων