Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Εκπαιδευτική δράση του Ειδικού και του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης : εργαστήριο Animation (4 – 8 Νοεμβρίου 2019)

Νοέ 201927

Εκπαιδευτική δράση του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών και του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης με αφορμή το εργαστήριο Animation και την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Το παιδί και ο κόσμος» που παρουσίασε στο Σχολείο μας το Νεανικό Πλάνο.

 

« Αγαπητοί μας φίλοι από το Νεανικό Πλάνο θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για τις όμορφες εμπειρίες που μας προσφέρατε.

Με τον κ. Κώστα Κατράκη και τον κ. Τάσο Ζέρβα περάσαμε μια πολύ όμορφη και δημιουργική εβδομάδα (4 – 8 Νοεμβρίου 2019) φτιάχνοντας Animation. Από το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Αθηνών συμμετείχαμε 20 μαθητές στο εργαστήριο Animation και από το γειτονικό μας 2ο ΓΕΛ Ηλιούπολης άλλοι 5 μαθητές.

Πρώτα γράψαμε την ιστορία μας όλοι μαζί, στη συνέχεια ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε και άλλους ήρωες για μια άλλη ιστορία με πλαστελίνη, κόψαμε τα flip books, και καρέ καρέ κάναμε τις λήψεις των δύο ιστοριών που δημιουργήσαμε.

Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες συζητούσαμε με τον κ. Κατράκη και  βλέπαμε πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες μικρού μήκους Animation. Μάθαμε τις πιο σύγχρονες εφαρμογές και την τεχνολογία για να μπορέσουμε να φτιάξουμε το δικό μας Animation.

Ήταν πέντε απολαυστικές μέρες γεμάτες γέλιο, χαρά και νέες εμπειρίες. Ο κ. Κατράκης και ο κ. Ζέρβας, ήταν πολύ υποστηρικτικοί και μας μάθανε πάρα πολλά νέα πράγματα και τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία που μας μετέδωσαν και την αγάπη τους.

Η χαρά μας ήταν μεγάλη γιατί γίναμε μια μεγάλη παρέα με τους συμμαθητές μας, τους καθηγητές μας και τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης που αγαπάμε πολύ και έχουμε πάντα άριστη συνεργασία!

Στις 11 του Νοέμβρη έγινε η προβολή της ταινίας «Το αγόρι και ο κόσμος» και μας την παρουσίασε ο κ. Κώστας Κορρές. Ήταν μια πανέμορφη ταινία, γεμάτη χρώμα, που μας συγκίνησε πολύ. Κάποιοι από εμάς μέσα στην εβδομάδα την αναζητήσαμε και την παρακολουθήσαμε αρκετές φορές.

Κάθε ένας από εμάς βρήκε τον εαυτό του κάπου μέσα σε αυτή την όμορφη ιστορία γιατί διαπραγματεύεται πολλά και διαφορετικά θέματα που μας απασχολούν, όπως η απώλεια, η αναζήτηση των χρωμάτων στη ζωή μας, η υπερνίκηση όλων των εμποδίων, η μάχη με τον εαυτό μας και τους άλλους, το σκοτάδι και το φως μέσα μας, γύρω μας. Πάντα τα χρώματα όμως νικούν όταν με θάρρος αγωνίζονται, όταν μαθαίνουν ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος!

Όλο το σχολείο, οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν στη δράση αλλά και όλοι όσοι εργάζονται στο σχολείο μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Νεανικό Πλάνο και τους εκπαιδευτές του για αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Ελπίζουμε να είναι μία αρχή για νέα δημιουργικά ταξίδια. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο σας και καλή αντάμωση!

Με αγάπη,

 Οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών.»

 

«Το αγόρι και ο κόσμος»

Ένα ποίημα με αφορμή την ταινία.

Το έγραψαν οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών.

 

Ένα αγόρι τον κόσμο όλο γυρνά

Και με αθώα μάτια τον κοιτά

Τόπους αλλάζει, όνειρα κάνει

Τρέχει, επιβιώνει και αγωνιά

Ένα σκυλάκι σύντροφος στοργικός

Τ΄ αγκαλιάζει μ΄ αγάπη λες και ειν΄ μαγικός.

 

Πλημμυρισμένη από πόνο η ψυχή

Για μια αγάπη πατρική

Με μια φωτογραφία γελαστή

Ώθηση παίρνει για τη ζωή

 

Μα ένα μαύρο πουλί

 ήρθε να κλέψει την ψυχή

τα χρώματα να σβήσει απ’ το παιδί

Η ζωή του σπάει και ραγίζει

Μα σαν κλαράκι ορθό αυτό συνεχίζει

Τον δρόμο του γενναία χαράζει

Μέσα απ΄τις δυσκολίες και τ΄ αγιάζι

Ένα λουλούδι γεννιέται

μέσα από μάχη με τη ζωή

ένα αγόρι ανθίζει

μέσα απ΄την αγάπη και την πληγή.

 

από κάτω από: ΕΟΡΤΕΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, Σχολικό έτος 2019-2020| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική δράση του Ειδικού και του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης : εργαστήριο Animation (4 – 8 Νοεμβρίου 2019)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Αρχείο

Σαν σήμερα

5/12: Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη
Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European Radio Logo


Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων