Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Επιμορφωτική Επίσκεψη Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Ηλιούπολης στην Φινλανδία (4-10/10/19)

Οκτ 201930

O υποδιευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Αθηνών στην Ηλιούπολη  Δ.Πράσινος και ο υποδιευθυντής του Ειδικού Λυκείου Αθηνών Δ.Παπαχαραλάμπους στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  πραγματοποίησαν   επιμορφωτική επίσκεψη στη Φινλανδία (4-10/10/19) για να ενημερωθούν για το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα και συγκεκριμένα για τα λειτουργία δομών ειδικής αγωγής.

 Στην πόλη Joensuu,  στο κέντρο της φινλανδικής εκπαιδευτικής πολιτικής, μαζί με αντιπροσωπίες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα  του οργανισμού eduKarjala και ήρθαν σε επαφή με τις τρέχουσες εξελίξεις και δεδομένα της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης στη Φινλανδία , αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον παρουσίασαν την ιστορία και το έργο του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Ηλιούπολη.

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν θα αποτελέσουν  έναυσμα για προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών και της λειτουργίας του σχολείου , ενώ θα γίνουν προσπάθεια για συνέχιση της συνεργασίας με φορείς της Φινλανδίας και για την οργάνωση αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το φινλανδικό σύστημα στην Ηλιούπολη, με βάση το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 27/09/2004: Νταλίκα συγκρούεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο 173o χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, με αποτέλεσμα 7 μαθητές του Λυκείου Φαρκαδόνας να σκοτωθούν και 23 να τραυματιστούν.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητώνTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων