Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

E-TWINNING

Απρ 201725

ΤΟ E-TWINNING, ΑΠO ΤΟ 2005 ΜEΧΡΙ ΣHΜΕΡΑ, ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Το e-Twinning (WWW.ETWINNING.NET) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το e-Twinning αποτελεί μέρος του Ευρωπαικού Προγράμματος Comenius.

Η δράση του παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό από την πρώτη χρονιά (2005) μέχρι και σήμερα. Η πρώτη μας δράση με την οποία συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα είναι η Macadam MixTalent και το Macadam MixTalent Webworkshop (WWW.MACADAM.NL).

Το έργο μας παρουσίαζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε συνέδρια και ημερίδες του εξωτερικού και παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα στο Ευγενίδιο Ίδρυμα σε ημερίδα του ΥΠΕΠΘ.

H δεύτερη δράση e-Twinning πραγματοποιήθηκε τη χρονιά 2011-2012 και είχε ως θέμα: Observation and protection of biodiversity in Europe και αφορά την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη καθώς και τη μελέτη της βιοποικιλότητας σε τοπικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 19/09/1970: Κραυγάζοντας «Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα», ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα της Ιταλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητώνTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων