Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Θεματική εβδομάδα: «Ο σεβασμός στον άλλον» (13-17/5/2019)

Μαΐ 201921

Στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας στο Γυμνάσιο συζητήσαμε για το ¨ Σεβασμό στον Άλλο¨.

Μαζί με τους μαθητές αναρωτηθήκαμε ποιος είναι ο άλλος,  είναι ίδιος με εμάς ή και διαφορετικός;

Και αυτός ο διαφορετικός είναι κάπου μακριά ή μπορεί να είναι και στην οικογένεια μας, στη τάξη μας, στο σχολείο, στη γειτονιά μας, στη πόλη μας;

Συζητήσαμε για αυτές τις διαφορές που μπορεί να είναι το φύλο, η χώρα καταγωγής, η ηλικία, τυχόν δυσκολίες κινητικές, όρασης, ακοής κ.α.

Αφού, λοιπόν, αναγνωρίσαμε τη διαφορετικότητα, στη συνέχεια συζητήσαμε για το πώς σεβόμαστε τον άλλο, τον διαφορετικό!! Οι ιδέες των παιδιών πολλές!! Τις γράψαμε όλοι μαζί και αναζητήσαμε μέσα από μια βόλτα στη γειτονιά γύρω από το σχολείο μας πώς ο δήμος σέβεται όλους τους πολίτες του.

Όλες αυτές τις ιδέες των παιδιών τις κάναμε αφήγηση παραμυθιών, διαδραστικά παιχνίδια και μια επιστολή προς το δήμαρχο.

Αφήστε μια απάντηση

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 13/11/1864: Δημοσιεύεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καταργείται η Συνταγματική Μοναρχία και καθιερώνεται η Βασιλευόμενη Δημοκρατία.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων