Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

«Ξενάγηση στον ωραιότερο δρόμο της Αθήνας από τη Monumenta» (4-4-2019)

Απρ 20195

Την Πέμπτη 4 Απριλίου οι μαθητές που υλοποιούν το Πρόγραμμα «η Πόλη, το Παιδί και τα μνημεία» ξεναγήθηκαν από την ομάδα της Monumenta στον ωραιότερο δρόμο της Αθήνας: στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου!.

Περπάτησαν κάτω από  τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, είδαν κτήρια που χτίστηκαν στο δρόμο αυτό από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού και ακολουθώντας το δελτίο καταγραφής κτηρίων της Monumenta κατέγραψαν το σπίτι του μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου στο νούμερο 19 του μοναδικού αυτού δρόμου.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τη ξύλινη πόρτα με τα σχέδια, τους εξώστες με τα χαρακτηριστικά κάγκελα, τα 14 παράθυρα με τα στολίδια τους και τα πέτρινα φουρούσια.

Ακόμη σύγκριναν το κτήριο αυτό με τα διπλανά κτήρια των Κουρεμένου και  Ζολώτα καθώς και το κτήριο της Ισπανικής πρεσβείας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαθητές διαπίστωσαν ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι ιδιαίτερα βατός για αναπηρικά αμαξίδια και αποφάσισαν  μαζί με τις κυρίες που τους ξενάγησαν από τη Μonumenta να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα αυτό!

Τέλος , όλη η ομάδα ευχαρίστησε θερμά τις κυρίες Γρατσία , Μουντανέα και Καρυστιναίου (από τη Monumenta) για την όλη βοήθεια που τους προσέφεραν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος και τους χάρισαν  δικές τους χειροτεχνίες!

Αφήστε μια απάντηση

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

KατηγορίεςΣαν σήμερα

  1. 19/01/1953: Οι Ελληνίδες ψηφίζουν για πρώτη φορά στις εκλογές της Θεσσαλονίκης.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων