Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Επίσκεψη στους χώρους του πρώην Ε.Α.Τ. – Ε.Σ.Α. στο Πάρκο Ελευθερίας (1-3-2019)

Μαρ 20193

Tην Παρασκευή 1η Μαρτίου 2919 μαθητές και μαθήτριες της α’ τάξης Γυμνασίου και της Γ¨ Λυκείου επισκέφθηκαν το Ε.Α.Τ. – Ε.Σ.Α. (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας) στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Γιάννης Ξαρχουλάκος και ο Πρόεδρος κ. Κώστας Μανταίος του Συλλόγου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 μίλησαν στους μαθητές σχετικά με την αντίσταση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αναφέροντας και προσωπικά τους βιώματα, καθώς και για τη λειτουργία του κτηρίου ως «Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος».

Στη συνέχεια οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών, σχετικά με τον αντιδικτατορικό αγώνα και ιδιαίτερα για τις συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων. Οι ομιλίες πλαισιώθηκαν από την προβολή βίντεο ενός Ολλανδού δημοσιογράφου, με σκηνές και συνεντεύξεις από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του κτηρίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σύντομη παραμονή στον ήλιο του Πάρκου Ελευθερίας, με τη βοήθεια του καλού καιρού.

από κάτω από: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, Σχολικό έτος 2018-2019| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στους χώρους του πρώην Ε.Α.Τ. – Ε.Σ.Α. στο Πάρκο Ελευθερίας (1-3-2019)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Ιστορικό

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων