Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Επίσκεψη στους χώρους του πρώην Ε.Α.Τ. – Ε.Σ.Α. στο Πάρκο Ελευθερίας (1-3-2019)

Μαρ 20193

Tην Παρασκευή 1η Μαρτίου 2919 μαθητές και μαθήτριες της α’ τάξης Γυμνασίου και της Γ¨ Λυκείου επισκέφθηκαν το Ε.Α.Τ. – Ε.Σ.Α. (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας) στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Γιάννης Ξαρχουλάκος και ο Πρόεδρος κ. Κώστας Μανταίος του Συλλόγου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 μίλησαν στους μαθητές σχετικά με την αντίσταση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αναφέροντας και προσωπικά τους βιώματα, καθώς και για τη λειτουργία του κτηρίου ως «Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος».

Στη συνέχεια οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών, σχετικά με τον αντιδικτατορικό αγώνα και ιδιαίτερα για τις συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων. Οι ομιλίες πλαισιώθηκαν από την προβολή βίντεο ενός Ολλανδού δημοσιογράφου, με σκηνές και συνεντεύξεις από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του κτηρίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σύντομη παραμονή στον ήλιο του Πάρκου Ελευθερίας, με τη βοήθεια του καλού καιρού.

Αφήστε μια απάντηση

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 27/01/: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος
    Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο ʼουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων