Oktoberfest

oktoberfest

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή λαμβάνει χώρα στο Μόναχο της Βαυαρίας η μεγαλύτερη γιορτή μπύρας το Οκτόμπερφεστ  (Oktoberfest) όπου κυριαρχεί η μπύρα (das Bier), το λουκάνικο (die Wurst)  και η εύθυμη μουσική (die Volksmusik) της περιοχής από ορχήστρες πνευστών.

Παρότι ονομάζεται Γιορτή του Οκτωβρίου, ανοίγει τις πύλες της 16 μέρες πριν από την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου και λήγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Καθιερώθηκε από το 1810 όταν ο φιλέλληνας διάδοχος του βαυαρικού Θρόνου Λουδοβίκος ο 1ος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Θηρεσία και γιόρτασε τους γάμους του σε μια τεράστια αλάνα μπορστά στα προπύλαια του Μονάχου η οποία ονομάστηκε «Theresienwiese» προς τιμήν της Θηρεσίας.

 

Διαβάστε περισσότερα…

Επειδή η γιορτή είχε μεγάλη επιτυχία, οι Βαυαροί βασιλείς αποφάσισαν να επαναλάβουν το γλέντι στην ίδια αλάνα και την επόμενη χρονιά, οπότε και καθιερώθηκε.

Στα τέλη του 19ου αιώνα οι παραγωγοί μπύρας του Μονάχου πέτυχαν αθόρυβα, αλλά με αποφασιστικότητα να κερδίσουν την αποκλειστικότητα συμμετοχής στη γιορτή και η γιορτή μετατρέπεται σε γιορτή μπύρας.

Έκτοτε όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2-3.000 ατόμων. Σερβιτόροι και τα αρκετοί επισκέπτες φορούν τις παραδοσιακές βαβαρικές ενδυμασίες.

Επισκεφτείτε εδώ την επίσημη σελίδα του Οκτόμπερφεστ.

http://www.muenchen.de/veranstaltungen/oktoberfest/videos.html

video camera clip art Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό βίντεο από το επίσημο portal της διοργανώτριας πόλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *