Αρχεία για Ιανουάριος, 2011

Οι ευρωβουλευτές χρησιμοποιούν το Twitter κυρίως ως μέσο ενημέρωσης : 2011-01-31

Το Facebook «νικά» το Twitter στην Ευρωβουλή! Οι ευρωβουλευτές χρησιμοποιούν το Twitter κυρίως ως μέσο ενημέρωσης και όχι συζήτησης. Δεν είναι δημοφιλές το Τwitter ανάμεσα στους ευρωβουλευτές, καθώς οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δύσκολα βλέπουν τη χρησιμότητά του, σύμφωνα με σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες. Στην έκθεση σημειώνεται επίσης, ότι οι ευρωβουλευτές σταδιακά εγκαταλείπουν τα προσωπικά blogs (ως «χρονοβόρα» ασχολία) και προτιμούν την αμεσότητα της επικοινωνίας στο Facebook…

30 χρόνια προστασία προσωπικών δεδομένων : 2011-01-28

Σήμερα, σηματοδοτείται η 30η επέτειος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία του ατόμου από την αυτοματοποιημένη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επίσης, έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο «επιρρεπείς» μπορεί να είστε στο να «πέσετε» θύμα υποκλοπής ταυτότητας; H Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δημιούργησε ένα εργαλείο αυτο-αξιολόγησης και ενημέρωσης σχετικά με την υποκλοπή ταυτότητας, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Κάντε το τεστ το οποίο θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τον εαυτό σας και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τους κινδύνους υποκλοπής της ταυτότητάς σας.

Εγγραφείτε στην κοινότητα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο : 2011-01-27

Εγγραφείτε τώρα στην κοινότητα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, της οποίας το αντικείμενο είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο διαδίκτυο, η προβολή καλών πρακτικών, η παροχή οδηγιών, συμβουλών και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για θέματα ασφαλούς διαδικτύου.

Ημερίδα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και προστασία παιδιών και εφήβων», 11/02/2011 : 2011-01-27

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ του ΥΠΔΒΜΘ με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και της λειτουργίας του αναβαθμισμένου δικτυακού τόπου http://internet-safety.sch.gr, υπηρεσίας του ΠΣΔ για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, σε συνεργασία με την ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και Προστασία Παιδιών και Εφήβων» την Παρασκευή 11η Φεβρουαρίου 2011, 09:00 – 13:00.

Ενημέρωση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων : 2011-01-26

Με αφορμή την Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις 28 Ιανουαρίου 2011, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό κόμβο για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. Μέρος αυτής της ενημέρωσης αποτελεί και εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους καθηγητές για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στην τάξη.
Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ψηφιακές ζωές – Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 : 2011-01-24

Το θέμα για το 2011 είναι «οι ψηφιακές ζωές μας» το οποίο περιστρέφεται γύρω από το μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, «Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων.».
Η ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 θα εορταστεί στις 8 Φεβρουαρίου, σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως!

ΟΟΣΑ: Υπερβολικοί οι φόβοι περί «κυβερνοπολέμου» : 2011-01-24

Για μειωμένο κίνδυνο γενικευμένου «κυβερνοπολέμου» σε σχέση με τη γενικότερη εντύπωση που υπάρχει κάνει λόγο μελέτη του ΟΟΣΑ. Η μελέτη του ΟΟΣΑ έγινε στο πλαίσιο μίας ευρύτερης έρευνας σχετικά με περιστατικά και ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διεθνή αποσταθεροποίηση. Διαβάστε λεπτομέρειες στην ανάρτηση.

Πληθαίνουν οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα – «Φίλοι» με τους γονείς τους οι Αμερικανοί νέοι : 2011-01-21

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των Ελλήνων χρηστών του Facebook, οι οποίες αφορούν στην ασφάλεια των στοιχείων τους. Ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούν το διαδίκτυο διπλασιάστηκε στη χώρα μας το 2010, σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, ενώ το 72% από αυτές, αφορά παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων στο Facebook. Στην Αμερική, σχεδόν τα δύο τρίτα των εφήβων χαίρονται που έχουν φίλους τους γονείς τους στο…Facebook, σύμφωνα με νέα μελέτη. Γιατί όμως;

Ψηφιακό θεματολόγιο: έρευνα αναδεικνύει τα ισχυρά και τα αδύνατα σημεία των προγραμμάτων γονικού ελέγχου : 2011-01-19

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνουν ότι το 84% των προγραμμάτων λογισμικού που ελέγχθηκαν επιτρέπουν στους γονείς να αποκλείουν την πρόσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες, είναι όμως λιγότερο αποτελεσματικά στο φιλτράρισμα του αποκαλούμενου περιεχομένου web 2.0, όπως π.χ. ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης ή ιστολόγια. Επιπλέον, λίγα μόνο προϊόντα στην αγορά είναι σε θέση […]

Βελτιώνοντας τη γνώση γύρω από τη χρήση, τους ενδεχόμενους κινδύνους και την ασφάλεια στο διαδίκτυο των παιδιών στην Ευρώπη : 2011-01-18

Βελτιώνοντας τη γνώση γύρω από τη χρήση, τους ενδεχόμενους κινδύνους και την ασφάλεια στο διαδίκτυο των παιδιών στην Ευρώπη, το θεματικό Δίκτυο EU Kids Online II, χρηματοδοτούμενο από το Κοινοτικό Πρόγραμμα Safer Internet 2009-2011, παρέχει μία σύνοψη υποδείξεων σχετικά με τις πρωτοβουλίες για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Ενημέρωση από ΠΛΗΝΕΤ Φλώρινας : 2011-01-14

Tο Κέντρο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας σε συνεργασία με την Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας ενημερώνει για τις δράσεις που έχει διοργανώσει το 201ο και τι σχεδιάζει για το 2011.

Πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 : 2011-01-13

Μέσω του saferinternet.gr, σας προσκαλούμε να γίνετε πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, η οποία όπως ήδη αναφέραμε, φέτος θα εορταστεί στις 8 Φεβρουαρίου. Διοργανώνοντας μια δική σας εκδήλωση την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου συνεισφέρετε στη διάδοση των μηνυμάτων μας. Ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί γύρω από το εξής σύνθημα: «Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου τη ζωή των άλλων.» («It’s more than a game, it’s your life!»)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 8-2-2011 : 2011-01-12

«Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι! Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου τη ζωή των άλλων.» Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, η οποία θα εορταστεί στις 8 Φεβρουαρίου, σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο!


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων