Αρχεία για Αύγουστος, 2011

Οχι στην καταχρηστική άσκηση : 2011-08-29

Η κανονιστική ρύθμιση του Διαδικτύου καθίσταται σχεδόν αδύνατη -και για τεχνικούς λόγους- τη στιγμή κατά την οποία αυξάνεται η τέλεση των εγκλημάτων σε αυτό και αναδεικνύεται σε χώρο υπαίτιας και συκοφαντικής παραπληροφόρησης.

Η «πληροφορύπανση» και η επίδρασή της στις παιδικές σκέψεις : 2011-08-24

Τι είναι η «πληροφορύπανση»; Γιατί πρέπει να την αντιμετωπίσουμε πριν είναι πολύ αργά; Μελετώντας το παράδειγμα μίας μη ευρωπαϊκής χώρας, προηγμένης τεχνολογικά, όπως είναι η Ν. Κορέα, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα από τις άχρηστες πληροφορίες που βρίθουν στο Διαδίκτυο και να περιορίσουμε αισθητά φαινόμενα όπως ο κυβερνοεκφοβισμός και ο εθισμός.

Συλλήψεις από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων : 2011-08-22

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με δικογραφίες και συλλήψεις από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, μετά από επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα.

Έκθεση για τον κυβερνοεκφοβισμό (UK) : 2011-08-21

Ο κυβερνοεκφοβισμός (ή «cyberbullying») των παιδιών και των νέων είναι καλά τεκμηριωμένος στον τομέα της έρευνας και τα μέσα ενημέρωσης, με πληθώρα συμβουλών και υποστήριξης για τα θέματα αυτά. Δείτε επίσης ένα ενδιαφέρον βίντεο για γονείς με τίτλο «Γνωρίζετε πού είναι τα παιδιά σας όταν σερφάρουν στο Διαδίκτυο;» και κατεβάστε την πλήρη έκθεση στα Αγγλικά.

Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για εξύβριση και απειλή ζωής κατ’ εξακολούθηση, μέσω e-mail : 2011-08-17

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου για εξύβριση και απειλή ζωής κατ’ εξακολούθηση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ειδικότερα, 33χρονος ημεδαπός, στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται την ελληνική έκδοση διεθνούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, κατήγγειλε την 02-08-2011 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχεται μηνύματα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με […]

Άλλη μια περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη : 2011-08-16

Άλλη μια περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από αρχές Ιουλίου 2011 έχουν αποτραπεί 41 περιπτώσεις αυτοκτονίας μέχρι σήμερα, ενώ ολόκληρο το 2010 απέτρεψε (58) περιπτώσεις.

Κλέφτες και «αστυνόμοι» μέσω Facebook : 2011-08-12

Από τον Φεβρουάριο η αστυνομία του Ανοβέρου προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα: τη διαλεύκανση καθημερινών ποινικών αδικημάτων με τη βοήθεια ‘φίλων’ της στο Facebook.

Σύλληψη ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων : 2011-08-11

Στο πλαίσιο εξειδικευμένων δράσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 52χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Πορνογραφία ανηλίκων». Έπειτα από την ανάλυση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 52χρονου χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, προέβαινε σε διακίνηση […]

Επιχείρηση εντοπισμού και αποτροπής αυτοκτονίας 30χρονου : 2011-08-10

Ολονύχτια αστυνομική επιχείρηση στήθηκε για τον εντοπισμό 30χρονου που εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας. Βρέθηκε ύστερα από εκτεταμένες ψηφιακές και φυσικές αναζητήσεις λίγο πριν εκδηλώσει τη βούλησή του. Είναι η 98η περίπτωση που απετράπη μέσα στο 2011 από αστυνομικές ενέργειες.

Δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων που είχαν υποκλέψει τη βάση δεδομένων γνωστής Υπηρεσίας Πληροφοριών τηλεφωνικού Καταλόγου Ελλάδος : 2011-08-10

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων που είχαν υποκλέψει τη βάση δεδομένων γνωστής Υπηρεσίας Πληροφοριών τηλεφωνικού Καταλόγου Ελλάδος. Είχαν δημιουργήσει εφαρμογές έξυπνης τηλεφωνίας και τις πουλούσαν στο διαδίκτυο. Η ζημιά της εταιρείας ξεπερνά το ποσό των 3.600.000 Ευρώ, μέρος του οποίου θα αποτελούσε έσοδο των δημοσίων ταμείων.

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία : 2011-08-07

Εκμεταλλευόμενος τη νεαρή ηλικία μιας 16χρονης, 37χρονος ανήρτησε άσεμνες φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, ο οποίος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία,  ενώ παράλληλα αναζητείται η συνεργός του, αλλοδαπή φωτογράφος. Συνελήφθη, στις 03.08.2011 το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 37χρονος ημεδαπός και αναζητείται μια αλλοδαπή, επαγγελματίας φωτογράφος, οι οποίοι φωτογράφισαν […]

Έρευνα για την ασφάλεια δεδομένων σε iPhone και iPad : 2011-08-04

Τη δυνατότητα του iPhone και του iPad να εντοπίζουν και να καταγράφουν την τοποθεσία όπου βρίσκονται και τις κινήσεις των χρηστών τους και την ασφαλή φύλαξη αυτών των δεδομένων, αποφάσισε να ερευνήσει ο γαλλικός οργανισμός για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στα ηλεκτρονικά μέσα (Cnil).

Ιστολόγια με ονοματεπώνυμο! : 2011-08-03

Ονοματεπώνυμο στο Διαδίκτυο επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και με μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων να βγάλει τις «κουκούλες» από τα μπλογκ, όταν μέσω αυτών παραβιάζεται ο Ποινικός Κώδικας. Μιλώντας στις 2/8 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε τη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα μελετήσει σειρά […]


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων