Οι ευρωβουλευτές χρησιμοποιούν το Twitter κυρίως ως μέσο ενημέρωσης

renjith krishnan / FreeDigitalPhotos.net

Η έκθεση σημειώνει ότι το 34% των ευρωβουλευτών χρησιμοποιούν το Twitter, ιδιαίτερα ως μέσο ενημέρωσης και όχι συζήτησης με τους πολίτες. Το 57% θεωρεί ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του Twitter είναι η «άμεση έκφραση απόψεων» και μόλις το 25% εκτιμά τη συνεισφορά του στον διάλογο.

Ως προς το πολιτικό φάσμα που επιλέγει το Twitter, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές είναι οι πιο θερμοί οπαδοί της νέας υπηρεσίας και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης, ότι οι ευρωβουλευτές σταδιακά εγκαταλείπουν τα προσωπικά blogs (ως «χρονοβόρα» ασχολία) και προτιμούν την αμεσότητα της επικοινωνίας στο Facebook – η έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα ότι τα προσωπικά blogs των ευρωβουλευτών μειώθηκαν από 40% το 2009 σε 29%. Οι προσωπικές ιστοσελίδες, το Facebook και το mySpace συγκεκριμένα είναι πιο συχνές δραστηριότητες των ευρωβουλευτών, που πάντως στο σύνολό τους ως «πιο αποτελεσματικό» τρόπο επικοινωνίας επιλέγουν: τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις ομιλίες σε εκδηλώσεις, τις κατ΄ιδίαν συνομιλίες, την ιστοσελίδα, την αρθρογραφία σε εφημερίδα, τα δελτία τύπου, τις διαφημίσεις.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.