Πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011

Μέσω του saferinternet.gr, σας προσκαλούμε να γίνετε πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, η οποία φέτος θα εορταστεί στις 8 Φεβρουαρίου. Διοργανώνοντας μια δική σας εκδήλωση την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου συνεισφέρετε στη διάδοση των μηνυμάτων μας. Ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί γύρω από το εξής σύνθημα: «Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου τη ζωή των άλλων.» («It’s more than a game, it’s your life!»)

Ξεκινήστε με την εγγραφή σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Στείλε μας την συμπληρωμένη φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@saferinternet.gr μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Θα έρθει σε επαφή μαζί σας για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σας.  Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, θα δημοσιευτεί το όνομα του σχολείου σας στον ιστοχώρο Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr ως πρεσβευτή, μαζί με σύντομη περιγραφή της εκδήλωσης που θα υλοποιήσετε.

Μπορείτε να πάρετε έμπνευση από προηγούμενες δραστηριότητες :
* Αναρτήστε το banner μας, σύνδεσμο του ειδικού σποτ μας ή τα Δελτία Τύπου για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στον ιστοχώρο σας.
* Διαδώστε τα μηνύματα μας στα ΜΜΕ.
* Διοργανώστε μια εκδήλωση στην κοινότητά σας γύρω από την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
* Διοργανώστε ένα workshop στο σχολείο σας με αποδέκτες τους μαθητές ή τους γονείς.
* Διοργανώστε ένα workshop στην επιχείρησή σας με αποδέκτες τους συνεργάτες σας.
* Υλοποιήστε διαδραστικές συζητήσεις μεταξύ μαθητών στο σχολείο σας ή στο κέντρο νεότητάς σας γύρω από το θέμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Μέσω της ειδικής ιστοσελίδας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στον ιστοχώρο www.saferinternet.gr θα πληροφορείστε για όλες τις εξελίξεις των εκδηλώσεων γύρω από την ημέρα αυτή.

Δελτίο Τύπου: Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.