Αρχεία για Δεκέμβριος, 2010

Διαγωνισμός «Δάσκαλος του Μήνα» : 2010-12-23

Δηλώστε συμμετοχή έως 23/1/2011 στον διαγωνισμό «Δάσκαλος του Μήνα» του Teachtoday και κερδίστε βραβείο μετρητών για να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε project για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (eSafety) στην τάξη σας

Animated Ασφάλεια στο Διαδίκτυο μέρος 2ο : 2010-12-19

Δείτε το δεύτερο μέρος από τα δύο βίντεο σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, παρέχοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρακτικές συμβουλές για γονείς και παιδιά!

Animated Ασφάλεια στο Διαδίκτυο : 2010-12-18

Δείτε το πρώτο μέρος από τα δύο βίντεο σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, παρέχοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρακτικές συμβουλές για γονείς και παιδιά!

Βασικά ευρήματα της έρευνας του δικτύου EU Kids Online : 2010-12-17

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει τα αρχικά ευρήματα από μια πρότυπη έρευνα που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το δίκτυο EU Kids Online σύμφωνα με τα πιο αξιόπιστα κριτήρια. Χρηματοδοτήθηκε από το κοινοτικό πρόγραμμα  Safer Internet με σκοπό να εμπλουτίσει τη διαθέσιμη βάση δεδομένων που στοχεύουν στη χάραξη πολιτικών σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Ένα τυχαία […]

Σύναψη συμφωνίας περί προσωπικών δεδομένων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ : 2010-12-15

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να αρχίσει συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη σύναψη συμφωνίας περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας.

Την τρομοκράτηση των παιδιών μέσω Διαδικτύου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι γονείς : 2010-12-14

Η γονεϊκή υποστήριξη ενός παιδιού που βρίσκεται στο σχολείο είναι ήδη μία πολύ δύσκολη υπόθεση, ενώ φανταστείτε πόσο δύσκολη καθίσταται η προσπάθεια αυτή στον άναρχο και ανώνυμο κόσμο του Διαδικτύου. Διαβάστε το πλήρες άρθρο με αναφορά σε περιπτώσεις που έχουν συμβεί στην Αμερική, με την ευχή να μην καταλήξουμε στη δυσάρεστη κατάληξη αυτών, στη χώρα μας.

Από τον μαυροπίνακα στην οθόνη του υπολογιστή : 2010-12-12

Μια νέα κουλτούρα online συμπεριφοράς στις σχολικές κοινότητες προωθεί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με συμβουλές προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Ιντερνετ ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Διαβάστε το πλήρες σημερινό δημοσίευμα στην Κυριακάτικη με τίτλο «Μαθητικός οδηγός για ασφαλές σερφάρισμα».

5 online απάτες που πρέπει να αποφύγετε στις γιορτές : 2010-12-06

Οι γιορτές πλησιάζουν και όσο κι αν υπάρχει κρίση, είναι σίγουρο ότι κάποια ψώνια θα γίνουν αυτήν την περίοδο. Πόσο εύκολο είναι να σας προσφέρουν δωρεάν iPad ή ελεύθερες εκπτωτικές κάρτες; Πόσο ασφαλείς νιώθετε σε ένα ελεύθερο ασύρματο δίκτυο; Γνωρίζετε τι είναι το SMiShing; Και τέλος, πόσο εύκολο είναι να κερδίσετε χρήματα αβασάνιστα;
Σε αυτές τις ερωτήσεις απαντάμε με τη σημερινή ανάρτηση…

Επικίνδυνα-παραπλανητικά μηνύματα : 2010-12-03

Με αφορμή παραπλανητικά μηνύματα αλληλογραφίας που έχουν αποσταλεί προς τους χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, το τελευταίο χρονικό διάστημα, και τα οποία ζητούν να γνωστοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών σας, επισημαίνουμε ότι ποτέ δεν απαντάμε σε e-mails ή ύποπτους δικτυακούς τόπους που μας ζητούν τον κωδικό πρόσβασης μας. Διαβάστε περισσότερα στην ανακοίνωση…

Συνοπτικοί οδηγοί για εκπαιδευτικούς και μαθητές : 2010-12-01

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet, διαβάστε και κατεβάστε μέσω του ιστολογίου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο δύο εγχειρίδια για Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου, απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Eκπαιδευτικά εγχειρίδια για το Ασφαλές Διαδίκτυο : 2010-12-01

Δείτε και κατεβάστε μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, με σύνδεση στο λογαριασμό σας, δύο βιβλία για το Ασφαλές Διαδίκτυο, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων