Αρχεία για Φεβρουάριος, 2011

2η Ημερίδα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και προστασία παιδιών και εφήβων», Πύργος 10/03/2011 : 2011-02-28

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ του ΥΠΔΒΜΘ με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και της λειτουργίας του ενημερωτικού κόμβου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και Προστασία Παιδιών και Εφήβων» την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, 09:00 – 13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Ηλείας (Διοικητήριο, Πύργος).

Ρεκόρ παιδικής πορνογραφίας το 2010 στην Ιαπωνία : 2011-02-25

Στην Ιαπωνία, όπου η κατοχή βίντεο και φωτογραφιών από ιδιώτες δεν διώκεται από το νόμο, τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας εκτινάχθηκαν κατά 45% το 2010 σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δημόσια διαβούλευση για τις ηλ-υπογραφές και την ηλε-ταυτοποίηση : 2011-02-22

Για να αντιμετωπιστεί το χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης, καταναλωτών και επιχειρήσεων, στις διαδικτυακές συναλλαγές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει στους πολίτες και λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη το ερώτημα πώς οι ηλεκτρονικές υπογραφές και η ηλεκτρονική ταυτοποίηση (eID) και επαλήθευση ταυτότητας μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ενιαίας ευρωπαϊκής ψηφιακής αγοράς. Σήμερα, οι δυσκολίες στην επαλήθευση ταυτοτήτων και υπογραφών συνιστούν ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της διαδικτυακής οικονομίας στην ΕΕ. Οι ηλεκτρονικές υπογραφές και η ηλεκτρονική ταυτοποίηση (eID) και επαλήθευση ταυτότητας μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία ώστε χρήστες και πάροχοι να μπορούν να βασίζονται σε ασφαλείς, αξιόπιστες και εύχρηστες διαδικτυακές υπηρεσίες, για να είναι όμως αποτελεσματικά πρέπει να λειτουργούν σε όλα τα κράτη μέλη. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης αυτής θα τροφοδοτήσουν την επανεξέταση, από την Επιτροπή, της υφιστάμενης οδηγίας για τις ηλ-υπογραφές και την προετοιμασία της προγραμματιζόμενης πρωτοβουλίας για αμοιβαία αναγνώριση της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και της επαλήθευσης ταυτότητας. Η προώθηση του ηλ-εμπορίου, το ηλ-επιχειρείν, και η διευκόλυνση της διαδικτυακής διεξαγωγής διοικητικών διαδικασιών στην ενιαία αγορά αποτελούν σημαντικές πτυχές του Ψηφιακού θεματολογίου για την Ευρώπη. Η διαδικτυακή διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου του 2011.

Η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων : 2011-02-22

Η Microsoft Ελλάς και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλούν τους μαθητές να μιλήσουν για τη σχέση τους με το διαδίκτυο. Η σχέση των νέων με το διαδίκτυο θα βρεθεί στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με θέμα «Η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία της Microsoft Ελλάς στο Μαρούσι (Κηφισίας 221).

Ερωτήσεις/Απαντήσεις σχετικά με το φαινόμενο του κυβερνοεκφοβισμού : 2011-02-21

Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου είναι οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών επικοινωνίας, συγκεκριμένα του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων και η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα. Ο όρος cyber bulling δημιουργήθηκε από τον Καναδό Bill Belsey και έχει τις ρίζες του στον παραδοσιακό σωματικό ή ψυχολογικό εκφοβισμό όπου ο στόχος του επιτιθέμενου είναι να προκαλέσει ζημιά ή να βλάψει το θύμα του. Διαβάστε περισσότερα…

Γραμμή καταγγελιών Safeline.gr : 2011-02-18

Στο πλαίσιο των συνεργασιών μας με συγκεκριμένους φορείς, σας ενημερώνουμε ότι, εφόσον έχετε συναντήσει παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο μπορείτε να κάνετε μια καταγγελία στη Safeline.gr μέσω της ειδικής φόρμας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους. Πρωταρχικό μέλημα της SafeLine είναι η εξάλειψη από το Διαδίκτυο περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας. Σκοπός της είναι η καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένου του Διαδικτύου.

Η Ε.Ε. προσδιορίζει ένα θεματολόγιο της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού : 2011-02-16

Με ποιον τρόπο μπορεί η ΕΕ να συμβάλει στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού στις αίθουσες των δικαστηρίων; Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις σχετικά με διασυνοριακές υποθέσεις γονικής μέριμνας θα εκτελούνται όσο το δυνατό ταχύτερα; Και πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά από πρακτικές εκφοβισμού στο Διαδίκτυο;

Ερωτήσεις/Απαντήσεις σχετικά με τον εθισμό στο Διαδίκτυο : 2011-02-15

Πώς συνδυάζεται η έννοια του εθισμού με το Διαδίκτυο; Μπορεί κάποιος να εθιστεί σε μία απασχόληση, ένα μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας;
Ο κίνδυνος εθισμού είναι ένας κίνδυνος όπως το να μας κλέψουν τους κωδικούς μας, να κολλήσουμε κάποιον «ιό» ή να μας παρενοχλήσουν;
Πότε πρακτικά γίνεται πρόβλημα η ενασχόληση με το Διαδίκτυο;
Μήπως ο εθισμός στο Διαδίκτυο δεν είναι παρά μία μορφή «ηθικού πανικού» της εποχής, όπως είχε συμβεί με την εισαγωγή του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης;
Γιατί όμως κάποιος να στραφεί στο Διαδίκτυο και να παρουσιάσει συμπεριφορά εθισμού;
Τι έκταση έχει το φαινόμενο στην Ελλάδα και σε σύγκριση με ξένες χώρες που βρίσκεται η χώρα μας;
Πώς μπορεί ένα άτομο να καταλάβει αν είναι εθισμένο στο διαδίκτυο;
Σε αυτές και άλλες ερωτήσεις, διαβάστε και δείτε τις απαντήσεις στη σχετική ανακοίνωση σχετικά με τον εθισμό στο Διαδίκτυο.

Συνέδριο E-life 2011 : 2011-02-14

Το 2o Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο, με Διεθνή Συμμετοχή, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη, 1-3 Απριλίου του 2011. Τίτλος του είναι ‘E-life 2011 – Οφέλη και κίνδυνοι στη χρήση του Διαδικτύου’ . Σκοπός μας και σε αυτό το συνέδριο είναι να παρουσιαστούν οι έρευνες […]

Εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για πιο ασφαλές Διαδίκτυο : 2011-02-10

Ένα στα πέντε παιδιά που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο στην Ευρώπη έχει πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, στις 08/02, στη δημοσιότητα το Συμβούλιο της Ευρώπης με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας για πιο Ασφαλές Ιντερνετ και της σχετικής εκστρατείας που ξεκινά.

Pan-European Game Information – PEGI : 2011-02-09

Το σύστημα ηλικιακών διαβαθμίσεων με την ονομασία Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια (Pan-European Game Information – PEGI) δημιουργήθηκε προκειμένου να βοηθήσει τους Ευρωπαίους γονείς να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις σχετικά με την αγορά παιχνιδιών υπολογιστή. Τέθηκε σε εφαρμογή την άνοιξη του 2003 και αντικατέστησε μια σειρά από εθνικά συστήματα ηλικιακών διαβαθμίσεων με ένα ενιαίο σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειες για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο : 2011-02-08

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της ημέρας για ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να επιταχύνει τις συνομιλίες με τον κλάδο των ΤΠΕ και με τις οργανώσεις για τη φροντίδα των παιδιών, με σκοπό την προώθηση του σχεδιασμού ασφαλέστερων προϊόντων, ως συμβολή στην ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Ζωντανή μετάδοση 08/02/2011 : 2011-02-07

Καθώς αύριο εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011 και ώρες 12:00 – 14:00, σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στη διεύθυνση http://iptv.sch.gr/live καθώς και από τον συγκεκριμένο κόμβο του ΠΣΔ για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, μέσω αυτής της σελίδας.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων