Ημερίδα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και προστασία παιδιών και εφήβων», 11/02/2011

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και της λειτουργίας του αναβαθμισμένου δικτυακού τόπου http://internet-safety.sch.gr, υπηρεσίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και Προστασία Παιδιών και Εφήβων» την Παρασκευή 11η Φεβρουαρίου 2011, 09:00 – 13:00. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας του νομού Αχαΐας θα υποδείξει έναν εκπαιδευτικό, κατά προτίμηση αυτός να ασχολείται με τις ΤΠΕ και το Διαδίκτυο (για την Πρωτοβάθμια) ή να είναι ειδικότητας Πληροφορικής (για τη Δευτεροβάθμια) και ο οποίος θα δράσει πολλαπλασιαστικά.

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν έντυπη δήλωση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως την Τρίτη 08-2-2011.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας για την αφίσα και το πρόγραμμα της ημερίδας, καθώς και το σχετικό έγγραφο.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.