Η ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

ΔΕΚΑΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝΕ… ΠΟΛΛΑ… ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.. ΞΑΝΑ…

Πρεμιέρα μετά τις 19 Νοεμβρίου

Μέσα σε μερικά λεπτά και με συνοπτικές διαδικασίες, αποκαταστάθηκε επιτέλους η νομιμότητα και η Δόξα είναι επίσημα πλέον στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Μετά από σχετική απόφαση της Λίγκας, ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας είναι οριστικά οι δύο ΠΑΕ που θα πάρουν τις δύο κενές θέσεις της «δεκαεξάδας.

Με ψήφους 7 υπέρ (Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Κέρκυρα), 2 κατά (ΑΕΚ και Άρης ψήφισαν τους Πανσερραϊκό και Λάρισα) και 2 «λευκά» (Ατρόμητος και Παναθηναϊκός), το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε ότι ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίες υποβιβάστηκαν, μετά από καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη, όμως δεν επηρέασαν την ψηφοφορία, καθώς αυτή πραγματοποιήθηκε επί της απαρτίας, ενώ αντίθετα στη διαδικασία παραβρέθηκε, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις συγκεντρώσεις των τελευταίων εβδομάδων, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

Η Δόξα Δράμας θα πάρει τη θέση της ομάδας Α’, ενώ ο Λεβαδειακός την αντίστοιχη της ομάδας Β’, ωστόσο αμφότερες δεν θα έχουν δικαίωμα ν’ αγωνιστούν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, καθώς μέχρι τότε αναμένεται να έχει εκδοθεί η απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στην αίτηση του Ολυμπιακού Βόλου για ακύρωση της απόφαση της ΕΑΑ να μην του χορηγήσει άδεια.

Έτσι η Δόξα θα ξεκινήσει με πρώτο παιχνίδι αυτό της 10ης αγωνιστικής υποδεχόμενη τον Πανιώνιο. Πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι Λάρισα και Σέρρες θα προσφύγουν στα αρμόδια όργανα.

Το πρόγραμμα της Δόξα Δράμας διαμορφώνεται, μετά τη σημερινή απόφαση, ως εξής:

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός- Δόξα Δράμας

2η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-ΟΦΗ

3η αγωνιστική: Άρης-Δόξα Δράμας

4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Δόξα Δράμας

5η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-Αστέρας Τρίπολης

6η αγωνιστική: Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας

7η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-Κέρκυρα

8η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα Δράμας

9η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-Ατρόμητος

10η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-Πανιώνιος

11η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Δόξα Δράμας

12η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-Skoda Ξάνθη

13η αγωνιστική: Εργοτέλης-Δόξα Δράμας

14η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-ΠΑΟΚ

15η αγωνιστική: ΑΕΚ-Δόξα Δράμας

πηγή: sportdrama.gr

Πώς είναι στην πραγματικότητα σήμερα το λιβάδι των Windows XP;

Ένα από τα πλέον διάσημα και χρησιμοποιημένα wallpaper σε επιφάνειες εργασίας υπολογιστών είναι το περίφημο «Bliss», το βασικό θέμα των Windows XP. Ένα καταπράσινο λιβάδι και ένας ολογάλανος ουρανός συνέθεταν ένα ιδιαίτερα χαλαρωτικό τοπίο. Η επιτυχία αυτού του wallpaper ήταν τέτοια που αν βάλετε ακόμα και σήμερα στο google τη λέξη Bliss θα το δείτε πρώτο στα αποτελέσματα. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ που βρίσκεται αυτό το τοπίο και πως είναι σήμερα; Εμείς έχουμε την απάντηση…

Κατʼ αρχήν δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι το τοπίο αυτό είναι εντελώς φανταστικό, βγαλμένο από τη φαντασία κάποιου γραφίστα με τη βοήθεια του photoshop. Με λίγο ψάξιμο όμως βρήκαμε ότι ο υπεύθυνος γιʼ αυτή την εικόνα είναι ο Αμερικάνος φωτογράφος Charles OʼRear. Ξετυλίγοντας το μίτο της Αριάδνης προκύπτει ότι το λιβάδι του «bliss» βρίσκεται στην Καλιφόρνια και μάλιστα στην επαρχία Sonoma.

Μάλιστα η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1996, αρκετά χρόνια πριν την κυκλοφορία των Windows XP και πριν αυτή οι εκτάσεις της περιοχής μετατραπούν σε αμπελώνες. 10 χρόνια αργότερα (το 2006) μια νεότερη φωτογραφία που τραβήχτηκε από το ίδιο σημείο και με την ίδια οπτική γωνία. Η σύγκριση είναι μάλλον απογοητευτική…

Η φωτογραφία τραβήχτηκε με μια  φωτογραφική μηχανή «μεσαίου φορμά» και το πιο εντυπωσιακό στοιχείο γιʼ αυτήν είναι ότι (σύμφωνα με τον OʼRear) δεν υπέστη καμία ψηφιακή επεξεργασία. Εκτός από τις οθόνες εκατομμυρίων υπολογιστών η φωτογραφία έχει βρεθεί και σε ένα σωρό άλλα μέρη. Ο ίδιος ο Charles OʼRear ανέφερε ότι έχει δει τη φωτογραφία του στα παράθυρα ενός εστιατορίου σε χωριό της Ταϊλάνδης αλλά και στο φόντο μιας συνέντευξης με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Όταν ρωτήθηκε για τα κέρδη που αποκόμισε από τα δικαιώματα της φωτογραφίας, ο OʼRear δεν απάντησε επικαλούμενος μια συμφωνία «μη αποκάλυψης» που έχει υπογράψει με τη Microsoft. Σύμφωνα με όμως με δημοσίευμα ο OʼRear έχει δηλώσει ότι αμοιβή ήταν «απίθανη» και η μόνη πιο καλοπληρωμένη φωτογραφία εκείνης της χρονιάς έδειχνε τον (τότε) πρόεδρο Bill Clinton να αγκαλιάζει τη Monica Lewinsky.

Αν θέλετε να δείτε το τοπίο αυτό σήμερα μπορείτε να το κάνετε μέσα από το Google Street View δίνοντας τις εξής συντεταγμένες: 38.248966, -122.410269. Εναλλακτικά μπορείτε φυσικά να το επισκεφθείτε βάζοντας αυτές τις συντεταγμένες στο GPS σας (αφού πρώτα ταξιδέψετε ως την Καλιφόρνια).

πηγή: akous.gr by Περικλής – όχι ο Αθηναίος αλλά ο εκ Σιταγρών

Ο Τεξανός που παίζει με τη χρεοκοπία μας

Για κάθε 1.100 δολάρια που πόνταρε στη χρεοκοπία της Ελλάδας, εάν αυτό συμβεί, ο Κάιλ Μπας θα κερδίσει 700.000 δολάρια. Η όλη εικόνα μοιάζει σουρεαλιστική. Ενας τύπος καθισμένος σε ένα γραφείο στο Ντάλας του Τέξας στοιχηματίζει για το μέλλον χωρών στις οποίες δεν έχει πατήσει ποτέ, ποντάροντας στο πώς θα συμπεριφερθούν άνθρωποι που δεν έχει συναντήσει ποτέ. Εάν η Ευρώπη δεν βρει απάντηση στην κρίση ο 40χρονος Τεξανός θα έχει κέρδος 65.000%

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Βρέθηκε λύση για να σωθεί η Ελληνική Οικονομία!!!

Δεν έχουμε παρά να στοιχηματίσουμε και εμείς υπέρ της Ελληνικής χρεοκοπίας, επενδύοντας μόλις 5,2 εκατομμύρια € (όχι δις)  και στη συνέχεια να χρεοκοπήσουμε.

Με το πολλαπλασιαστή του στοιχήματος στις 65.000 τα 5,2 εκατομμύρια θα γίνουν 5.200.000 x 65.000= 338 δισ €, όσο περίπου και το χρέος μας.

πηγή: edugate.gr

Tο νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο για τους εκπαιδευτικούς

Δείτε λεπτομερή ανάλυση του νομοσχεδίου για το νέο Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο από την ΔΟΕ

  • Πόσοι βαθμοί καθιερώνονται
  • Πόσα ΜΚ δημιουργούνται σε κάθε βαθμό
  • Πως γίνεται η εξέλιξη από βαθμό σε βαθμό και πότε γίνεται η αλλαγή στο ΜΚ
  • Ποιο ποσοστό των Υπαλλήλων φθάνει μέχρι τον καταληκτικό βαθμό
  • Σε ποιο βαθμό κατατάσσονται οι Κάτοχοι Μεταπτυχιακών και διδακτορικών

Κατεβάστε την ΑΝΑΛΥΣΗ σε αρχείο pdf

Κι όμως υπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε!

Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε νομοταγείς πολίτες αλλά πάνω από όλα οφείλουμε για το καλό του κράτους να είμαστε ΚΡΙΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ Πολίτες !!!

Να πληρώσω ή να μην πληρώσω τα συνεχώς εφευρισκόμενα χαράτσια (ΕΤΑΚ, φόρος αλληλεγγύης, ειδικό τέλος, περαίωση, κλπ.), είναι το ερώτημα που μας ταλανίζει το τελευταίο διάστημα. Βέβαια, δεν αναφέρομαι σε αυτούς (οι οποίοι αυξάνονται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου) που δεν μπορούν να πληρώσουν, αφού πλέον δεν έχουν. Αναφέρομαι σε εκείνους που αντέχουν ακόμη (για πόσο όμως;)!

Αντιλήφθηκε κανείς ότι οι αιματηρές συνεισφορές του κάθε οικογενειάρχη, του κάθε συνταξιούχου, του κάθε πολίτη, να οδήγησαν στη βελτίωση της Παιδείας; Αντίθετα οι περικοπές στα βιβλία, στο δυναμικό και στις υποδομές εξευτέλισαν κάθε προηγούμενο, ενώ ακύρωσαν κάθε έννοια «νέου και σύγχρονου σχολείου», όπως ευαγγελιζόταν το υπουργείο Παιδείας.

Μήπως οδήγησαν στην αναβάθμιση της Υγείας; Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, οι ασύστολες περικοπές ιατροφαρμακευτικού υλικού, οι μειώσεις σε προσωπικό και μισθούς εξαθλίωσαν ακόμη περισσότερο τις τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας.

Μήπως αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες του κράτους; Η γραφειοκρατία, η έλλειψη στοιχειώδους εξυπηρέτησης, η αδιαφάνεια και η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού εξάλειψαν κάθε ίχνος υγιούς συναλλαγής και κάθε πρόθεση επενδυτικής πρότασης.

Μήπως αποκαταστάθηκε η αίσθηση της δικαιοσύνης; Από την επιβολή άνισων φόρων, την επιβράβευση της απάτης μέσω ατιμωρησίας, έως τη συγκάλυψη όλων των σκανδάλων και την αντισυνταγματική θέσπιση διαταγμάτων κατέστησαν το «άδικο» νόμο του κράτους και το «δίκαιο» διώξιμο.

Μήπως μπήκε μια τάξη στην οικονομία του κράτους; Τα διαρκώς αυξανόμενα ελλείμματα και χρέη, η προχειρότητα σύνταξης των προϋπολογισμών, η κατασπατάληση των αποθεματικών των ταμείων και των οργανισμών υποβάθμισαν κάθε συνιστώσα της οικονομικής ζωής της χώρας, ενώ επανέφεραν (από τη μεταπολεμική περίοδο) το μεταναστευτικό κλίμα υψηλού (και όχι μόνο εργατικού αυτή τη φορά) επιστημονικού δυναμικού.

Μήπως δημιουργήθηκαν συνθήκες ανάπτυξης; Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ενώ οι εναπομένουσες συντηρούνται με απολύσεις προσωπικού και μισθολογικές μειώσεις. Όσον αφορά την αγοραστική δύναμη σημειώνει συνεχώς αρνητικά ρεκόρ, ενώ η ανεργία καλπάζει σε ανεξέλεγκτα ύψη με απρόσμενες συνέπειες.

Όλα τα προηγούμενα (και πολύ περισσότερα) φέρουν τη σφραγίδα μιας επιεικώς χείριστης κακοδιαχείρισης του κράτους από ανάξιες κυβερνήσεις με προεξέχουσα την τωρινή, η οποία συνεχώς μας σώζει από τη χρεοκοπία αλλά στην πραγματικότητα μας βουτάει όλο και πιο βαθιά. Μια κυβέρνηση η οποία εξελέγη με ψέματα και κυβερνά με ψέματα. Μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει σε όλη την Ευρώπη ότι χρωστάμε και είμαστε τεμπέληδες!

Όλα τα τελευταία χρόνια, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δανείζονταν με άγνωστους όρους και ανταλλάγματα, με αδιαφανείς διαδικασίες προς όφελος ποιού; Σίγουρα όχι του Έλληνα πολίτη.

Και τώρα τι; Ζητούν από όλους εμάς να καλύψουμε τις ακάλυπτες επιταγές τους. Να μπούμε εγγυητές με τις αιματηρές οικονομίες μας (όσες απέμειναν ακόμη), να στερηθούμε, να εξαθλιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο για να μην χάσουν τα υπερκέρδη οι τραπεζίτες. Να ξεπουλήσουμε τη χώρα μας και να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας σε ένα ζοφερό τοπίο που μόνο καταστροφή προμηνύει.

Φτάνει πια! Φτάνει πια! Όχι μόνο δε χρωστάμε, αλλά μας χρωστάνε! Όταν ένας νόμος είναι κοινωνικά άδικος και δεν ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας , τότε παύει να είναι νόμος. Επειδή η καταβολή από τους πολίτες όλων αυτών των έκτακτων φόρων προσδίδει ηθική εγκυρότητα στα αντισυνταγματικά αυτά διατάγματα και ανοίγει δρόμους για νέες εισφορές, θεωρώ ότι αν πληρώσουμε έστω και ένα ευρώ γινόμαστε συνένοχοι στην εγκληματική διάθεση αυτής της ολιγαρχίας (η οποία δεν πείθει πλέον ούτε τους … ίδιους τους βουλευτές της) και γκρεμίζουμε τα θεμέλια της δημοκρατίας και της ελευθερίας που τόσες γενιές προγόνων μας θυσιάστηκαν για αυτές. Ίσως να μην είμαστε η καλύτερη γενιά Ελλήνων, αλλά δεν μας αξίζει αυτή η τύχη!

Ένας απλός πολίτης
Αθανάσιος Βυρίνης
“Η νομιμοποίηση του κράτους βασίζεται στη συναίνεση των πολιτών. Όταν παραβιάζει την εμπιστοσύνη των πολιτών χάνει τη νομιμοποίησή της και οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να επαναστατήσουν”.
John Locke,
Ευρωπαίος Διαφωτιστής

πηγή: Ροδιακή

Οκτώβριος ή Οκτώβρης

Ο Οκτώβριος ή Οκτώβρης, ή Οχτώβρης, η Τρυγομηνάς είναι ο δέκατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες.

Ο μήνας που μας ταλαιπώρησε τόσο πολύ στα παιδικά μας χρόνια να μάθουμε να τον λέμε μιας και δεν έχει το «μ» που έχουν οι διπλανοί του μήνες Σεπτέμβριος, Νοέμβριος κτλ.

Άλλες ονομασίες του μήνα Οκτωβρίου είναι και Αϊ Δημήτρης ή Αϊ Δημητριάτης (από την θρησκευτική γιορτή του Αγίου Δημητρίου στις 26 του μήνα), Σπαρτός ή Σποριάς ή Σπάρτης (γιατί οι γεωργοί σπέρνουν) και Βροχάρης (για τις ευεργετικές για τα φυτά βροχές του). Επίσης ο Οκτώβρης λέγεται και μικρό καλοκαιράκι εξ αιτίας της καλοκαιρίας που επικρατεί τις μέρες του, επιτρέποντας έτσι τις γεωργικές εργασίες που είναι απαραίτητες.
Αγροτικές εργασίες: Σπορά δημητριακών (κριθάρι, βρόμη, στάρι) και συγκομιδή εσπεριδοειδών.

Ήταν ο τέταρτος μήνας του Αττικού Έτους. Ονομάστηκε Πυανεψιών από τα ιερά Πυανέψια ή Πυανόψια, εορτή προς τιμήν του Απόλλωνα.

O Οκτώβριος αρχίζει την ίδια ημέρα του χρόνου με τον Ιανουάριο, εκτός από τα δίσεκτα έτη. Τυχερό λουλούδι του μήνα είναι η καλέντουλα και τυχερό πετράδι το οπάλιο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μήνας πήρε την ονομασία του από τη Λατινική λέξη octo (οκτώ) μιας και στα αρχαία Ρωμαϊκά χρόνια ήταν ο όγδοος μήνας. Αργότερα, όταν έγινε ο δέκατος μήνας, δεν άλλαξε το όνομά του. Μέσα στον μήνα Οκτώβριο έγινε και η αλλαγή του ημερολογίου από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό. Η αλλαγή αυτή έγινε από τον Πάπα Γρηγόριο τον 13ο το 1582 μ.Χ. Μάλιστα την 4η Οκτωβρίου του 1582 διαδέχτηκε η 15η, αφού έπρεπε να προστεθούν αυτές οι ημέρες. Στην Ελλάδα βέβαια η αλλαγή αυτή έγινε το 1924.

Οι μεγάλες θρησκευτικές γιορτές του μήνα Οκτώβρη είναι οι:
(2) Κυπριανού ιερομάρτυρα, (3) Διονυσίου Αρεοπαγίτου, (6) Αγίου Θωμά, (14) Νέας Οσίας Παρασκευής, (18) Ευαγγελιστού Λουκά, (20) Αγίου Γερασίμου, (21) Χριστοδούλου, (26) Αγίου Δημητρίου, (27) Αγίου Νέστωρα και Αγίου Λούπου και (28) Αγίας Σκέπης.

Η γιορτή της Αγίας Σκέπης που είναι την ίδια μέρα με την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Επέτειο που γιορτάζεται η άρνηση της Ελλάδας, μέσω του στόματος του Ιωάννη Μεταξά, να επιτρέψει στα Ιταλικά στρατεύματα να καταλάβουν τη χώρα.

Μια άλλη σημαντική μέρα του Οκτωβρίου είναι η τελευταία μέρα του (31 Οκτωβρίου), που είναι παγκόσμια ημέρα Αποταμίευσης. Οι μεγαλύτεροι σίγουρα θυμόμαστε τις ατελείωτες εκθέσεις των μαθητικών μας χρόνων για αυτή την ημέρα.