Ριφιφί στην προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών με το νέο βαθμολόγιο

Δε φτάνει η δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων, δε φτάνει η μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ, δε φτάνει το χαράτσι του σπιτιού και της έκτακτης εισφοράς που από 1/1/2012 θα κρατιέται κατευθείαν από το μισθό, ΤΩΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ από τους εκπαιδευτικούς και από όλους βέβαια τους δημοσίους υπαλλήλους.

Με την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου – μισθολογίου επιχειρείται μια μεγάλη κλοπή στην προϋπηρεσία και βέβαια στις αποδοχές των εκπαιδευτικών.

Στη σελίδα 25 της ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται:

«Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του κοινοποιούμενου νόμου, οι οποίες προβλέπουν ότι για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων απαιτείται η παρέλευση διετίας ή τριετίας ανάλογα με το βαθμό στον οποίο έχει ενταχθεί ο υπάλληλος. Αυτό σημαίνει ότι ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την ανωτέρω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ.Κ. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Συνεπώς, το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο σε όλους τους υπαλλήλους θα δοθεί μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του κεφαλαίου δεύτερου του κοινοποιούμενου νόμου (1-11-2011)».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πλεονάζων χρόνος  σε ένα μισθολογικό κλιμάκιο διαγράφεται! Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί βλέπουν να διαγράφεται προϋπηρεσία 5, 10, 15 μηνών κλπ.
Γιατί έτσι θέλει η νέα ιερά συμμαχία συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.

Χρήστος Κάτσικας, Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ)
Χρήστος Σόφης, Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας


ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ: Έσπευσε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να μας ενημερώσει (δια μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης) για το ποια θα είναι η μείωση των ακαθάριστων αποδοχών μας σε σχέση με το παλιό μισθολόγιο κάνοντας τη σύγκριση από το μήνα Οκτώβριο του 2011 (τότε που ήταν ήδη μειωμένος ο μισθός μας) έτσι για να μας φέρει τη μείωση λίγο πιο …γλυκά και όχι από τον Αύγουστο του 2011 (διότι τότε η διαφορά της μείωσης θα φαινόταν μεγαλύτερη).
Ε! λοιπόν δεν τρώμε πλέον κουτόχορτο.
Τη δημοκρατία που ευαγγελίζονται σύντομα θα τους την επιστρέψουμε πίσω!
Χρήστος Χασάπης

Κομματισμός………. (στη κυριολεξία !!!)

Την περίοδο του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης ανέβαινε, μ’ ένα μουλάρι, σ’ ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.

Στο δρόμο που «επήγαινε» συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά: «Δεν μου λες, πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή βασιλικός;».

«Βενιζελικός», απαντά ο αγωγιάτης.

«Α, το γαϊδούρι…» σχολίασε ο…. επιθεωρητής.

Ο αγωγιάτης όμως ήταν Βενιζελικός και φίλος του δασκάλου και έτρεξε να μεταφέρει στον δάσκαλο την στιχομυθία.

«Το και το δάσκαλε. Σε είπε γαϊδούρι».

Την επομένη μπαίνει ο επιθεωρητής στην τάξη και ρωτά τον δάσκαλο για το ποιο είναι το μάθημα της ημέρας.

«Τα σημεία της στίξεως», απαντά ο δάσκαλος.

«Ας δούμε, λοιπόν, τι ξέρουν τα παιδιά», λέει ο επιθεωρητής.

Ο δάσκαλος σήκωσε ένα μαθητή, τον Σήφη, στον πίνακα και του είπε να γράψει την φράση:

«Ο επιθεωρητής είπε, (κόμμα) ο δάσκαλος είναι γαϊδούρι (τελεία).

Αφού, έκπληκτος ο μαθητής, το έγραψε, τον ρωτά ο δάσκαλος:

«Ποιος είναι, παιδί μου, γαϊδούρι;».

«Ο δάσκαλος», ψέλλισε ο μαθητής.

«Και ποιος το είπε;».

«Ο επιθεωρητής, κύριε».

«Ωραία», είπε ο δάσκαλος; «σβήσε τώρα το κόμμα και βαλ’ το αλλιώς».

Ο επιθεωρητής, (κόμμα) είπε ο δάσκαλος, (κόμμα) είναι γαϊδούρι».

Μόλις τελείωσε ο μαθητής, τον ρωτά ο δάσκαλος:

«Ποιος είναι τώρα, παιδί μου, το γαϊδούρι;».

«Ο επιθεωρητής», απαντά δειλά ο μαθητής.

«Και ποιος το είπε;». «Ο δάσκαλος», απαντά ο μαθητής.

Οπότε στρέφεται ο δάσκαλος στην τάξη και λέει:

«Είδατε παιδιά τι κάνουν τα κόμματα. Πότε βγάζουν γάιδαρο τον επιθεωρητή

και πότε τον δάσκαλο».

πηγή: Περικλής – όχι ο Αθηναίος αλλά ο εκ Σιταγρών

Ιώσεις: Πώς να προστατεύσω το παιδί μου;

Τί πιο συχνό από τις λοιμώξεις και τις ιώσεις που ταλαιπωρούν τα παιδιά αυτή την εποχή; Υπάρχουν τρόποι για να προστατεύσετε τα παιδιά σας!

Τα παιδιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στο σχολείο, τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο. Εκεί έρχονται σε επαφή καθημερινά με πολλά μικρόβια, είτε του περιβάλλοντος, είτε κάποιου παιδιού με κάποια λοίμωξη (συνήθως του αναπνευστικού συστήματος).

Οι ιώσεις και γενικά οι λοιμώξεις στην παιδική και σχολική ηλικία είναι πολύ συχνές, υπάρχουν όμως τρόποι να “θωρακίσετε” τα παιδιά σας. Ακολουθούν 6 χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς για την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων στο χώρο του σχολείου:

* Μάθετε στα παιδιά σας να πλένουν χέρια τους στο σπίτι και στο σχολείο: ειδικά μετά την τουαλέτα και πριν αρχίσουν να τρώνε το οποιοδήποτε φαγητό τους.
* Μάθετε τους να βήχουν ή να φτερνίζονται σε ένα χαρτομάντηλο ή στο μανίκι τους (αν δεν έχουν χαρτομάντηλο), να πετούν το χαρτομάντηλο και να πλένουν τα χέρια τους αμέσως μετά.
* Φροντίστε να συμμετέχετε στο Σύλλογο Γονέων και κινητοποίησε τους γονείς για να απαιτήσετε με όποιο τρόπο μπορείτε, να τοποθετηθούν στις τουαλέτες του σχολείου συσκευές υγρού σαπουνιού και συσκευές χαρτοπετσετών για να πλένουν τα παιδιά σας τα χέρια τους μετά τη χρήση της τουαλέτας. Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι γεμάτες πάντα με υλικά.
* Υπενθυμίζετε στα παιδιά σας, στα διαλείμματα να ανοίγουν τα παράθυρα για να αερίζονται οι αίθουσες, πράγμα πολύ σημαντικό για την πρόληψη των αναπνευστικών λοιμώξεων. Αν παρακολουθήσετε θα δείτε ότι όλοι το ξεχνούν και τρέχουν να βγουν έξω (θυμάστε τον επιμελητή μαθητή ανά εβδομάδα; σήμερα υπάρχει;).
* Ο Σύλλογος Γονέων θα πρέπει να παρακολουθεί τακτικά την καθαριότητα του σχολείου. Συχνά δεν γίνεται υγρό σφουγγάρισμα στις τάξεις, με αποτέλεσμα όταν τα παιδιά μπαινοβγαίνουν στις αίθουσες να σηκώνεται σκόνη και να την αναπνέουν, μαζί με όλα τα ακάρεα και τα μικρόβια που έχουν κολλήσει στα μόριά της.
* Η συμμετοχή των γονέων στις συνελεύσεις των Συλλόγων είναι απαραίτητη. Μην αφήνετε το περιβάλλον του παιδιού σας στα χέρια και τις ιδέες του όποιου επίδοξου να γίνει μόνο «διάσημος».
Πάρτε μέρος, ενημερώστε και ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στο σχολείο του παιδιού σας, γνωρίστε τους γονείς των φίλων του και συζήτησε μαζί τους για λίγα λεπτά στο προαύλιο του σχολείου. Μάθετε στο παιδί σας τους κανόνες υγιεινής. Μπορείτε να προλάβετε πολλά, αλλά και να βοηθήσετε ουσιαστικά, να είστε σίγουροι.
Δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζουν τα παιδιά μας ένα υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον. Άλλωστε αυτά είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε!
πηγή: iatropedia.gr

Παγκόσμια εβδομάδα μικρών καταστημάτων 21 έως 27 Νοεμβρίου 2011 – μια καθαρά Ελληνική πρωτοβουλία

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει πλήξει την χώρα μας με πρωτοφανή σφοδρότητα, δεν προκαλεί αντιδράσεις μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες, οι πορείες και οι καταλήψεις (που είναι κυρίως Ελληνικό φαινόμενο) παραμένουν οι κυρίαρχες μορφές των αντιδράσεων. Είναι όμως σαφές πως δεν αρκούν πλέον από μόνες τους αφού καταλήγουν σε φωνές που απευθύνονται σε κουφούς ή σε «φωνές βοώντων εν τη ερήμω».

Με βάση το σκεπτικό αυτό, μια χούφτα Έλληνες, με κύριο «όπλο» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθούν να οργανώσουν μια διαφορετική μορφή κινητοποιήσεων με πολύ φιλόδοξους στόχους: Την σταδιακή μετάλλαξη των κοινωνιών και την εξέλιξη των πολιτευμάτων και του πολιτισμού μας με την βοήθεια άλλων μορφών κινητοποιήσεων.

Η πρώτη «νέας μορφής» κινητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο, ονομάζεται «Small Shops Week» και έχει καθοριστεί για την εβδομάδα από Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Σύμφωνα με τους οργανωτές της κινητοποίησης, οι καταναλωτές σε κάθε χώρα του κόσμου καλούνται να μην αγοράσουν κανένα προϊόν από πολυκαταστήματα πολυεθνικών παγκόσμιου βεληνεκούς. Οι καταναλωτές καλούνται να κάνουν τις αγορές τους από μικρά μαγαζιά, συνοικιακά minimarkets και άλλες μικρές επιχειρήσεις σαν μέσο προστασίας της μεσαίας τάξης που κινδυνεύει με αφανισμό σε ολόκληρο τον κόσμο –φυσικά και στην Ελλάδα.

Τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι οργανωτές της κινητοποίησης, την οποία προωθούν κυρίως μέσω του Facebook σε δύο γλώσσες (Αγγλικά και Ελληνικά), έχουν ως εξής:

Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης ολοένα και μεγαλύτερου πλούτου, ολοένα και μεγαλύτερων κεφαλαίων σε λίγους. Το φαινόμενο αυτό εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο με ραγδαίους ρυθμούς καταστρέφοντας και αφανίζοντας (μεταξύ πολλών άλλων) και την μεσαία τάξη η οποία μετατρέπεται σταδιακά σε «εξάρτημα» των μεγάλων πολυεθνικών που απλώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο με χιλιάδες καταστήματα.

Σύμφωνα πάντα με τους εμπνευστές της κινητοποίησης, η αγορά προϊόντων για τις καθημερινές μας ανάγκες την εβδομάδα 21 με 27 Νοεμβρίου 2011 από μικρά καταστήματα, ίσως στοιχίσει περισσότερα χρήματα (έστω και λίγα) αλλά ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση, «επιδοτεί» στην πράξη την απόλυτα αναγκαία επαναφορά της χαμένης ισορροπίας. Ενισχύοντας με τις αγορές μας μόνο τα παγκόσμια μεγαθήρια κάνουμε τους φτωχούς φτωχότερους και γιγαντώνουμε αυτούς που ήδη διαθέτουν τεράστια δύναμη αποδυναμώνοντας παράλληλα ευρύτατα στρώματα της κάθε κοινωνίας που θέλει να έχει δουλειά, αξιοπρέπεια, στόχους, ελπίδα και προοπτική.

Ο τελικός στόχος των οργανωτών είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση να δημιουργηθεί η συνήθεια αγοράς καταναλωτικών προϊόντων από μικρά καταστήματα την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι οργανωτές της κινητοποίησης, μας καλούν «να αναλογιστούμε πόσο ισχυρό πλήγμα θα αποτελούσε για αυτούς που έμμεσα, αλλά ουσιαστικά καθορίζουν τις τύχες μας, αν για μια εβδομάδα σε παγκόσμια κλίμακα δεν αγοράσει κανείς από αυτούς (πολύ περισσότερο αν δεν αγοράζει την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα!) – έτσι θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε την σαρωτική δύναμη που διαθέτουμε για να τους υποχρεώσουμε να μας σέβονται, αλλάζοντας τις πολιτικές εξαθλίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων, όχι βέβαια από φιλανθρωπία αλλά από τον φόβο της δικής τους εξαθλίωσης!»

Η πρόταση με τίτλο «Small Shops Week» αποτελεί μια πολιτισμένη κινητοποίηση, χωρίς βία, κουκουλοφόρους, επεισόδια, τραυματισμούς ή και θανάτους που προκαλούνται συνήθως από τα σκοτεινά κέντρα που στοχεύουν στην κατατρομοκράτιση του κόσμου. Αν η κινητοποίηση αυτή προσλάβει μαζικές διαστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να ταρακουνήσει στην πράξη την παγκόσμια αγορά… χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!

Η δύναμη του διαδικτύου που δεν γνωρίζει περιορισμούς, «απαγορεύσεις» ή τις άλλες σκοπιμότητες των μεγάλων συμφερόντων, διακινεί ευρύτατα την πρώτη αυτή απόπειρα «διαφορετικών» κινητοποιήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απήχηση που θα συναντήσει. Όσοι προσχωρούν στο κίνημα, μεταδίδουν σε γνωστούς και φίλους το μήνυμα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πάντως, οι οργανωτές γνωρίζουν καλά την «Αχίλλειο πτέρνα» της κινητοποίησης (το μεγαλύτερο κόστος αγοράς προϊόντων από μικρά καταστήματα) αλλά αισοδοξούν ότι θα το αντέξουμε, ώστε βήμα-βήμα, ο αγώνας αυτών που βγαίνουν στους δρόμους, δηλαδή των ανεξάρτητων αγανακτησμένων και των οργανωμένων διαδηλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο, να γίνει πιο πρακτικός, ουσιαστικός, συντονισμένος και αποτελεσματικός για όσα έχει χάσει το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε όσον αφορά τους Έλληνες καταναλωτές που θα «προσχωρήσουν» στο κίνημα αυτό, είναι να επιμένουν στην αγορά προϊόντων που έχουν την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ» ή «ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», γιατί πραγματικά τι νοήμα θα είχε να αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα ξένων πολυεθνικών από τα μικρά καταστήματα;

Η συνήθεια Αγοράζουμε Ελληνικά αποτελεί την καταλυτική δύναμη που μπορεί να βοηθήσει την χώρα μας να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές τσουνάμι συνεχών, επώδυνων οικονομικών μέτρων που μας επιβάλλουν οι αδίστακτοι δανειστές μας.

Αγοράζουμε Ελληνικά σε πείσμα της απρόσκλητης κατάληψης που έχουν κάνει χιλιάδες εισαγόμενα προϊόντα (κάθε πιθανής και απίθανης κατηγορίας) στα ράφια των μεγάλων πολυκαταστημάτων σέρνοντας την Ελλάδα στην χρεοκοπία – με την «βοήθεια» βέβαια και των διαχρονικών αδυναμιών της σύγχρονης Ελληνικής νοοτροπίας (ξενομανία, φοροδιαφυγή, διαπλοκή, μίζες, απάτες σε βάρος του Δημοσίου κ.ο.κ.).

Η πραγματική αντίσταση των Ελλήνων δεν μπορεί πλέον να γίνεται με φωνές, καταλήψεις, αυγά και γιαούρτια. Πρέπει να γίνεται και με έργα και με πράξεις. Και το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να Αγοράζουμε Ελληνικά !

Να βάλουμε επιτέλους ένα πάτο στο απύθμενο βαρέλι των εισαγωγών που έστησαν για ολόκληρες δεκαετίες το δίχτυ της μεγάλης παγίδας του χρέους της χώρας μας στην οποία πέσαμε απερίσκεπτα. Να μην αγοράζουμε προϊόντα που δεν θα έχουν την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ» ή «ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Το ΕΑΝ BarCode που αρχίζει από 520 δεν αποτελεί εγγύηση γιατί εισάγονται χιλιάδες προϊόντα (ιδίως τρόφιμα) που απλά συσκευάζονται στην Ελλάδα και παίρνουν κωδικό που αρχίζει από 520. Για τον λόγο ακριβώς αυτό, η πιο ασφαλής ένδειξη που πρέπει να ψάχνουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε είναι η ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ» ή «ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Και μην πιστεύετε 100% την συνηθισμένη δικαιολογία ότι δεν παράγουμε τίποτα! Λάθος, τεράστιο λάθος! Παράγουμε πάρα πολλά πράγματα – ακόμα  και αυτοκίνητα (μέχρι πρόσφατα, ελπίζουμε και πάλι σύντομα)!

Αντί λοιπόν να «κοιμόμαστε» με διάφορες ψευτοδικαιολογίες για να αγοράζουμε τα πιο απίθανα εισαγόμενα προϊόντα που βαθαίνουν ολοένα και περισσότερο τον λάκο που μας έχουν ρίξει, ας ψάξουμε επίμονα, ας εντοπίσουμε και ας επιλέξουμε προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα: Απορρυπαντικά, σαπούνια, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, δημητριακά, ξυριστικά, εντομοαπωθητικά, ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, κάλτσες, καλτσόν, πάνες σερβιέτες και χιλιάδες άλλα – για ένα ενδεικτικό κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα και φέρνουν την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ»  ή «ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»,  κάντε κλικ εδώ .

Φθάνουν πλέον τα πολλά λόγια και οι φωνές! Ας κάνουμε επιτέλους και μερικά έργα!

Λεωνίδας Κουμάκης

7 Nοεμβρίου 2011

πηγή: www.casss.gr

«Το κανόνι του Μητσάρα» – ανέκδοτο

Ο Μητσάρας περιμένει τη γυναίκα του να γεννήσει και…βγαίνει η νοσοκόμα και του λέει:
– Συγχαρητήρια κύριε, κάνατε δίδυμα!
Απαντάει ο Μητσάρας: – Ε, με τέτοιο KANONI που έχει ο Μητσάρας, μόνο δίδυμα κάνει ο τεράστιος!
– Καλά ναι, αλλά να καθαρίζετε λίγο και το κανόνι σας κύριε, γιατί τα μωρά σας,… βγήκαν μαύρα!

Αυτή η χώρα είναι φτωχή;

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο…

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τρένων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ!) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή η χώρα είναι προς πτώχευση;