«Η κίνηση δίνει ζωή»

Η 10 η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού εορτάστηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνησής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με κοινό σύνθημα: «Η κίνηση δίνει ζωή». Μία ημέρα αφιερωμένη στα οφέλη της άσκησης, στα αθλητικά ιδεώδη και στην ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης και της προσωπικότητας των παιδιών.

Στόχος της Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού είναι οι μαθητές/-τριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία τα οποία ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου πραγματοποιήσαμε αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες,
προκειμένου να αναδειχτεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Κάποιοι αγώνες διοργανώθηκαν σε συνεργασία από κοινού με το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, όπως η σκυταλοδρομία και ο στίβος, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και το μπάσκετ, ενώ οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και παραδοσιακούς χορούς, και κάποιοι από αυτούς να πλαισιώσουν την ημέρα αυτή με καλλιτεχνικές δράσεις και δημιουργίες (όπως ζωγραφιές και αφίσες) αφιερωμένες στο αθλητικό ιδεώδες.

Ευχαριστούμε όλους/-ες τις εκπαιδευτικούς που συνέδραμαν στην επιτυχή διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων και ευχόμαστε υγεία και ευεξία σε όλους.