Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

5.2

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ,στα πλαίσια ενημέρωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες ων γυμνασιακών τάξεων του  Μουσικού Σχολείου Χίου είχαν την ευκαιρία να έχουν κοντά τους το σωματείο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο Πρόεδρος του σωματείου , Σταμάτης Κλουμάσης, μαζί με την Αντιπρόεδρο Κυκιανή Πόπη, την ταμία  Σωτηράκη Αργυρώ και τα μέλη Χούλη Κατερίνα και Γιώργο Αγορή μίλησαν για τη δράση του συλλόγου, ανέλυσαν την ιδιαιτερότητα της πάθησης τους και παρουσίασαν τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα άτομο με ανάγκες στην καθημερινότητα του.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον παραολυμπιακό αθλητισμό από τον πανελληνιονίκη στο αγώνισμα του Δίσκου F34 Γιώργο Αγορή . Ο κος Αγορής έδωσε έμφαση στην ομιλία του για το πως ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει και να δώσει νόημα στη ζωή του καθενός, μίλησε για τη δύναμη που παίρνει κανεις από τη προσπάθεια και για τη μεγάλη σημασία που έχει ο προγραμματισμός στην καθημερινότητα μας… Η σφαίρα που προπονείται πέρασε από τα χέρια όλων των παιδιών,για να καταλάβουν πόσο δύσκλολο είναι το άθλημα των ρίψεων που ειδικεύεται ο κος Αγορής.

Η κα Κατερίνα Χούλη, μίλησε με πολυ απλούς όρους και ανέλυσε την ιδιαιτερότητα της πάθησης της σκλήρυνσης κατα πλάκας ,εξηγώντας παράλληλα πώς η εξέλιξη της επιστημης και της τεχνολογία έχουν βοηθήσει στην καλή ποιότητα ζωής των ασθενών.

Τέλος, αφού έγιναν ερωτήσεις  οι μαθητές και οι μαθήτριες έκλεισαν την συζήτηση με φράσεις που χαραχτήριζαν την ομιλία.

ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ευχαριστούμε πολύ το σωματείο και τα μέλη του που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας. Η συζήτηση ήταν επικοδομητική και άνοιξαν πολλά “παράθυρα” συμπεριφορών και νέων οπτικών στο μυαλό και στη ψυχή των μαθητών και μαθητριών μας.