Η βουλευτής Πιερίας κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου στον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά

Με την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2021 – 2022 τελέστηκε και φέτος ο καθιερωμένος αγιασμός στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου από τον Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Μιάουρα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας και με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Την τελετή του αγιασμού τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ο αντιδήμαρχος Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Λάζαρος Προβατίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Σταύρος Κάβουρας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Π. Αναστασιάδης.

Η βουλευτής κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου χαιρέτησε την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου στέλνοντας τις ευχές της σε όλη τη σχολική κοινότητα, για καλή σχολική χρονιά, με υγεία, υπομονή και δύναμη ψυχής στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Τόνισε τα εξής «Σε μία εποχή με πρωτόγνωρες δυσκολίες δεν πρέπει να χάνουμε τη διάθεσή μας για δημιουργία, μόρφωση, καλλιέργεια του πνεύματος, μα κυρίως να μην χάνουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα. Είναι βέβαιο ότι με προσήλωση στους στόχους, με επιμονή και υπομονή, κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί και να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά σας. Σας εύχομαι από καρδιάς, καλή δημιουργική, ευλογημένη σχολική χρονιά!».

Η Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, μάλιστα, ως Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, πρόσφερε στο σχολείο  εκπαιδευτικό υλικό της Βουλής των Ελλήνων.

Η Δ/ ντρια του σχολείου κ. Ευαγγελία Κανάλη κατά την ομιλία της ευχαρίστησε την βουλευτή κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου που επέλεξε να επισκεφτεί ένα επαρχιακό σχολείο κατά την τελετή του αγιασμού, γεγονός που τιμά ιδιαίτερα το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου και την Βόρεια Πιερία. Επεσήμανε ακόμη την πολυσχιδή δράση της  κ. Μάνη στον τομέα της πολιτικής προς όφελος της Πιερίας και της πατρίδας μας γενικότερα και το ενδιαφέρον της για την Παιδεία. Ακόμη, την ευχαρίστησε για την προσφορά της στο σχολείο του εκπαιδευτικού υλικού της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία αντίστοιχων γνωστικών αντικειμένων.

Η  τελετή  του αγιασμού ολοκληρώθηκε με όλους τους ομιλητές να εύχονται σε μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικούς  μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση.