Εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου κατά το σχολικό έτος 2023-2024

Υλοποιήθηκαν σε συνεργατική δράση μαθητών και εκπαιδευτικών τα παρακάτω Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων :

  • Το πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα “Όσα μου έμαθε ο Νίτσε” που εντάσσεται στη θεματική ενότητα ” Λογοτεχνία-Ρητορική-Φιλοσοφία, φιλοσοφία για παιδιά” με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Κανάλη Ευαγγελία,  ΠΕ02.
  • Το πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα “Μπες στα παπούτσια του άλλου” που εντάσσεται στη θεματική ενότητα “Εκπαίδευση στη δημοκρατία – Εκπαίδευση για τη δημοκρατία” με  συντονίστρια την εκπαιδευτικό Ίτσιου Βασιλική ΠΕ02 ΕΑΕ, ενώ συμμετείχε  και η εκπαιδευτικός Κανάλη  Ευαγγελία ΠΕ02.
  • Το πολιτιστικό πρόγραμμα “Πάμε Μουσείο;” που εντάσσεται στη θεματική ενότητα ” Μουσειακή Αγωγή ” με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Ελένη Παπουτσίδου ΠΕ04, ενώ συμμετείχε  και η  η εκπαιδευτικός Κανάλη  Ευαγγελία  ΠΕ02 .
  • Γνωρίζουμε τα ήθη και τα έθιμα των Γερμανών μέσα από τις κοινές θρησκευτικές εορτές μας “ που εντάσσεται στη θεματική ενότητα” Πολιτιστικά θέματα, θέματα διαπολιτισμικότητας  –  πολιτισμική  πολυμορφία,  πολιτισμικές  συνήθειες  των  λαών ” με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Δημητριάδου Παρασκευή ΠΕ07.

Με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σχολείου και  σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς διοργανώθηκαν πολλές επιμορφωτικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς με στόχο την επαγγελματική τους ανάπτυξη και την ενδυνάμωση τους στο διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Αντίστοιχες επιμορφωτικές δράσεις διοργανώθηκαν  για τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίησή τους για σοβαρά κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα, όπως είναι η αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού, η καταπολέμηση κάθε μορφής αποκλεισμού και διακρίσεων, η προώθηση της ενταξιακής εκπαίδευσης, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η ασφάλεια στο διαδίκτυο, ο σχολικός εκφοβισμός  κ.α.