Αρχική » BLOG » Κάλεσμα του Προέδρου της ΕΕΛΛΑΚ, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη

Κάλεσμα του Προέδρου της ΕΕΛΛΑΚ, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη

Την κρίσιμη αυτή περίοδο, στόχος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) είναι να παρουσιάζει λύσεις ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού που κάνουν τη ζωή όλων μας πιο εύκολη και προστατεύουν παράλληλα τα προσωπικά μας δεδομένα.

Το Ελεύθερο και Ανοιχτό λογισμικό δημιουργήθηκε, αναπτύχθηκε και γιγαντώθηκε μέσω της απομακρυσμένης συνεργασίας αναρίθμητων συντελεστών από όλα τα μέρη του κόσμου με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες χιλιάδες εφαρμογές και πλατφόρμες τηλεσυνεργασίας (ένας κατάλογος λογισμικών, εδώ και εφαρμογών τηλε-εργασίας, εδώ), ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων (ένας κατάλογος εδώ) και πλατφορμών σύγχρονης-ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ακόμα αυτές τις μέρες έχουν ξεκινήσει δεκάδες πρωτοβουλίες από ομάδες ανοιχτού λογισμικού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας (ένας αρχικός κατάλογος, εδώ). Καθημερινά δημοσιεύονται σχετικά άρθρα στο https://ellak.gr/ .

Αν έχετε τον χρόνο και τη διάθεση σας προτείνουμε να παρουσιάσετε στους ιστότοπους του ellak.gr όποια εφαρμογή / πρωτοβουλία ανοιχτού λογισμικού για Τηλεργασία ή/και Τηλεκπαίδευση θεωρείτε ότι είναι χρήσιμη. Αναλυτικές οδηγίες δημοσίευσης άρθρων μπορείτε να δείτε εδώ.  

Προτάσεις και σχόλια εδώ.

Καλή δύναμη σε όλους,

Διομήδης Σπινέλλης,

Πρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ)


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση