Πράξη ΑΓΑΠΗΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για τα παιδιά της Τανζανίας από τους μαθητές του Γυμνασίου Μακρυγιάλου

Οι μαθητές/τριες  της Β’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Μακρυγιάλου με την επίβλεψη της Θεολόγου κ. Τόλιου Αικατερίνης,  την ενθάρρυνση και υποστήριξη της διεύθυνσης  του σχολείου, συγκέντρωσαν αγαθά (είδη ένδυσης, παιχνίδια και καραμέλες) με σκοπό να τα αποστείλουν στα παιδιά της Τανζανίας στο πλαίσιο του ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Τα αγαθά που συγκέντρωσαν παρέδωσαν με τη διευθύντρια του σχολείου στον Αρχιμ. Πορφύριο Ολυμπίτη, Πρωτοσύγκελο Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κ.Τανζανίας και στον Ιεροδιάκονο Μάξιμο Ολυμπίτη, που συνεχάρησαν τους μαθητές για την αξιέπαινη πράξη τους και τους πρόσφεραν από ένα βιβλίο της Ιεραποστολικής Στέγης “Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω”.

Παρέδωσαν ακόμη ένα λεύκωμα που φιλοτέχνησαν, αφιερωμένο στα παιδιά της Τανζανίας με τίτλο: «Το Λεύκωμα της αγάπης»,  στο οποίο συμπεριλαμβάνονται: ομαδική επιστολή προς τα παιδιά της Τανζανίας, φωτογραφικό υλικό του τόπου και του σχολείου μας, ποιήματα που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά για τη φιλία, την αδελφοσύνη και την αγάπη και ζωγραφιές τους.

Πρόκειται για μία πράξη που μύησε τους μαθητές  στην έννοια του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας, τους ευαισθητοποίησε απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνομήλικοί τους στην Αφρική, αλλά και στην πατρίδα μας, εξαιτίας δυσμενών συνθηκών, τους βοήθησε να καλλιεργήσουν ομαδοσυνεργατικό πνεύμα και ικανότητα ενσυναίσθησης,  με αποτέλεσμα τη  συναισθηματική τους  ολοκλήρωση από τη βίωση έμπρακτης αγάπης και αλληλεγγύης.



Λήψη αρχείου