Σεπ 09
02

Η Μόνα Λίζα «ζωντανεύει»…

Κάτω από (Youtube, Λογισμικά, Μουσεία, Τέχνες) από στις 02-09-2009 και με ετικέτα ,

Στην έκθεση «World Classic Interactive Arts Exhibition» που εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο, 61 εκθέματα «ζωντανεύουν» χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία. Εδώ και αιώνες η Μόνα Λίζα και το αινιγματικό της χαμόγελο προκαλούν τον θαυμασμό και δίνουν βάση για διαφορετικές ερμηνείες. Τώρα είναι έτοιμη να απαντήσει σε ερωτήσεις και μάλιστα μιλώντας άψογα την γλώσσα των Μανδαρίνων. Μια ψηφιακή εκδοχή του έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι ανάμεσα στα 61 εκθέματα που χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία «ζωντανεύουν» στην έκθεση «World Classic Interactive Arts Exhibition» που εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο.images2.jpg

Τα έργα δημιουργήθηκαν από γκαλερί της Νότιας Κορέας και για να οργανωθεί η έκθεση χρειάστηκαν δύο χρόνια. «Για πρώτη φορά ολογραφική τεχνολογία και τεχνολογία αναγνώρισης φωνής συνδυάζονται σε μια έκθεση», τόνισε ο Γουάνγκ Χούι, που οργάνωσε την εκδήλωση. Η Μόνα Λίζα μιλάει και χαιρετάει τους επισκέπτες που την ρωτούν για την ζωή της. Το ίδιο ισχύει και για τον «Μυστικό Δείπνο», στον οποίο ο Ιησού μιλάει στους Αποστόλους και κινείται.

Στην έκθεση ζωντανεύουν επίσης αρχαία αγάλματα από την Ελλάδα και τη Ρώμη, που αλλάζουν στάση και καυχιούνται για την ομορφιά και τις αρετές τους. “K”

 



Αφήστε μια απάντηση