Νοέ 23
21

Συνεργασία Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης (Σ.Δ.Δ.) “Ταπερίστας 2024”.

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Αρναίας, ως συντονιστικό και τα ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Βελβεντού-Σιάτιστας, Διρφύων Μεσσαπίων, Δραπετσώνας, Ελευθερίου Κορδελιού, Ευβοίας, Θέρμης, Θήβας-Βοιωτίας, Ιεράπετρας, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Μαρώνειας, Μεσολογγίου, Μολάων, Νάουσας, Ποροΐων, Σικυωνίων, τις Δ/σεις Π/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας, Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ηλείας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Φλώρινας και τις  Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Γ΄ Αθήνας, Δράμας, Ευβοίας, Ημαθίας, Καρδίτσας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Πέλλας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Χανίων, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν το Σχολικό Δίκτυο Δράσης (Σ.Δ.Δ.) με τίτλο “Ταπερίστας 2024” για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η δράση “Ταπερίστας 2024” απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, θα έχει δηλαδή εθνική εμβέλεια και θα διαρκέσει από το Νοέμβριο 2023 έως το Μάιο 2024. Το θέμα της Δράσης αφορά το σχολικό γεύμα των μαθητών (δεκατιανό), τον τρόπο προμήθειάς του, το σκεύος ή τη συσκευασία μεταφοράς του, την ποσότητα, ποιότητα και τη γεωγραφική εγγύτητα των υλικών, την επιλογή των κατάλληλων τροφίμων για τις ενεργειακές ανάγκες και την υγεία των μαθητών.

Το εκπαιδευτικό – υποστηρικτικό υλικό που έχει παραχθεί τις προηγούμενες σχολικές χρονιές είναι αναρτημένο στα τρία blogs των «Ταπερίστας»:

Blog Νηπιαγωγείων: https://blogs.sch.gr/periv-nipiagogeia

Blog Δημοτικών Σχολείων: https://blogs.sch.gr/periv-dimotika

Blog Γυμνασίων – Λυκείων: https://blogs.sch.gr/periv-deyterobathmia

Στην αρχή του Σχολικού Δικτύου Δράσης, και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο 2023, θα οργανωθεί εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για να δοθεί η απαραίτητη θεωρητική βάση.

Συγκεκριμένα, το διαδικτυακό σεμινάριο «Ταπερίστας 2024» θα υλοποιηθεί σε τρεις (3) ημέρες, τριών διαδοχικών εβδομάδων: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, με ώρα εισόδου στο Webex:   17:45 – 18:00.

Επισυνάπτουμε έγγραφο με οδηγίες για τη συμμετοχή στο σεμινάριο της Δράσης, το πρόγραμμα και το σύνδεσμο. Στο σεμινάριο συμμετέχουν μόνο οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει το όνομά τους στη Δράση «Ταπερίστας 2024».

Παρακαλούμε, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να ενημερωθούν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο,  ώστε  να συνδεθούν έγκαιρα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. ΛάρισαςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *