Padlet: “Το δεκατιανό που προτιμώ”
Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο του padlet από το εκπαιδευτικό εργαστήριο : ” Το δεκατιανό που προτιμώ” 5 Φεβρουαρίου 2025
Παρουσιάσεις 5 και 7 Φεβρουαρίου 2025 Επιμορφωτικά εργαστήρια μαθητών
Παρουσίαση “Δεκατιανό που προτιμώ είναι” των Ελένη Παρασκευοπούλου και Χαρίκλεια Δρυ, τελειόφοιτων φοιτητριών του τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ_ΤΟ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΩ
Παρουσιάση “Μάγειρας θα γίνω” των Νικολέτα Μπαλοδήμα και Φιλοθέη Γαλάνη, τελειόφοιτων φοιτητριών του τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Υγιεινή Διατροφή από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου Ρόδου
Τα παιδιά της Γ2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αφάντου Ρόδου με τη δασκάλα τους Μοσχούλα Ανθούλας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ταπερίστας” του ΚΠΕ Αρναίας, δημιούργησαν την πυραμίδα της διατροφής, στην οποία τοποθέτησαν τροφές από όλες τις ομάδες. Οι τροφές είναι δημιουργίες των παιδιών από πλαστελίνη. Τα παιδιά έφεραν για δεκατιανό από το σπίτι τα φρούτα τους σε τάπερ. Επιπλέον, δημιουργήσαμε και padlet (https://padlet.com/moschoula1974/padlet-r2sr9gfoybdih43v), στο οποίο αναρτήσαμε συνταγές για υγιεινά φαγητά και γλυκά. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας!!!
Εργαστήρια μαθητών
Ιδέες για δεκατιανό από το 43ο Δ.Σ.Θεσσαλονίκης
Πολλές ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2025 στους ‘Ταπερίστας’ των Δ.Σχολείων
43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με ένα δημοτικό σχολείο από την Τουρκία, για να ανταλλάξουμε ιδέες για ένα υγιεινό δεκατιανό, αλλά και για τις συσκευασίες που χρησιμοποιούμε. Γνωριζόμαστε από πέρσι που κάναμε μαζί ένα πρόγραμμα etwinning.
Δημιουργήσαμε ένα padlet στο οποίο ανεβάζουμε φωτογραφίες από διάφορα φαγητά που φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο για δεκατιανό. Παρατηρήσαμε ότι τα φαγητά μας μοιάζουν πολύ.
Στα δικά μας δεκατιανά παρατηρήσαμε ότι τρώμε κυρίως αρτοσκευάσματα, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Για συσκευασία όταν αγοράζουμε από φούρνο χρησιμοποιούμε τις χαρτοσακούλες που δίνει ο φούρνος και όταν φέρνουμε κάτι από το σπίτι χρησιμοποιούμε συνήθως τάπερ, αλλά και αλουμινόχαρτο.
Στα δεκατιανά των Τούρκων είδαμε επίσης αρτοσκευάσματα αλμυρά και γλυκά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ποπ κορν, αλλά και ντολμαδάκια. Τα δικά τους φαγητά ήταν σε τάπερ ή σε πλαστικά δοχεία μιας χρήσης.
Το padlet είναι εδώ.