-
Μπορείτε να βρείτε το βίντεο με το επαναληπτικό εργαστήριο για την οργάνωση ιστολογίων καθώς και όλες τις παρουσιάσεις του Σεμιναρίου που έγινε στις 4, 13 και 19 Δεκεμβρίου στη σελίδα Υποστηρικτικό υλικό
Τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας που συμμετέχουν στη δράση των «Ταπερίστας» για το 2023-2024
Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στον χάρτη με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στη δράση μας τη φετινή σχολική χρονιά
Αυτοί είναι οι σύνδεσμοι για τα άλλα δύο ιστολόγιά μας:
- των Νηπιαγωγείων https://blogs.sch.gr/periv-nipiagogeia/
- των Δημοτικών σχολείων https://blogs.sch.gr/periv-dimotika/
Kατηγορίες
-
Πρόσφατα άρθρα
- «ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ» ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αργολίδας αποτίμηση δράσης 23 Απριλίου 2024
- Φυλλάδιο, αφίσσα και leaflet των Ταπερίστας 2024 του ΕΕΕΕΚ Νάξου 21 Απριλίου 2024
- Οι Taperistas του ΕΕΕΕΚ Έδεσσας δημιουργούν το πιο Αξιοζήλευτο Δεκατιανό 20 Απριλίου 2024
- 3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου – απολογισμός 18 Απριλίου 2024
- “Το αμφίψωμο του Μερακλή” από το ΕΠΑΛ -ΕΚ Καλαμαριάς! 16 Απριλίου 2024
- Παρασκευή δεκατιανού από τους μαθητές της Τεχνολογίας Τροφίμων του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου 11 Απριλίου 2024
- Αποτελέσματα ερωτηματολογίου για το σχολικό δεκατιανό των μαθητών του 2ου Επαλ Λουτρακίου 11 Απριλίου 2024
- ΕΝΕΕΓΥΛ Ηγουμενίτσας 11 Απριλίου 2024
- Συμμετοχή εκπαιδευτικών 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης σε βιωματικό σεμινάριο σχετικά με τη Μεσογειακή διατροφή και την Κρητική Δίαιτα. 9 Απριλίου 2024
- 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-έρευνα 2 Απριλίου 2024
Ιστορικό
- Απρίλιος 2024 (10)
- Μάρτιος 2024 (6)
- Φεβρουάριος 2024 (3)
- Ιανουάριος 2024 (5)
- Δεκέμβριος 2023 (7)
- Νοέμβριος 2023 (4)
- Οκτώβριος 2023 (1)
- Ιούνιος 2023 (5)
- Μάιος 2023 (5)
- Απρίλιος 2023 (4)
- Μάρτιος 2023 (4)
- Φεβρουάριος 2023 (4)
- Ιανουάριος 2023 (3)
- Δεκέμβριος 2022 (1)
- Οκτώβριος 2022 (2)
- Σεπτέμβριος 2022 (2)
- Ιούλιος 2022 (1)
- Ιούνιος 2022 (3)
- Μάιος 2022 (11)
- Απρίλιος 2022 (7)
- Μάρτιος 2022 (8)
- Φεβρουάριος 2022 (6)
- Ιανουάριος 2022 (8)
- Δεκέμβριος 2021 (4)
Κατηγορίες: Άρθρα 2023 – 2024
Γράψτε σχόλιο
«ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ» ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αργολίδας αποτίμηση δράσης
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ
Το θέμα της Δράσης αφορά το σχολικό γεύμα των μαθητών (δεκατιανό), τον τρόπο προμήθειάς του, το σκεύος ή τη συσκευασία μεταφοράς του, την ποσότητα, ποιότητα και τη γεωγραφική εγγύτητα των υλικών, την επιλογή των κατάλληλων τροφίμων για τις ενεργειακές ανάγκες και την υγεία των μαθητών.
Α΄Φάση
- Ερεύνησαν το περιβαλλοντικό όφελος από τη συνήθεια του «σπιτικού» δεκατιανού και την επιλογή των τοπικών προϊόντων στο σχολικό τους γεύμα.
Β΄Φάση
- Ετοίμαζαν κατά προτίμηση οι ίδιοι οι μαθητές το δεκατιανό.
- Επέλεγαν σωστούς, διατροφικά, συνδυασμούς τροφίμων.
- Ήλεγχαν αν η ποσότητα της τροφής που προμηθεύονται καθημερινά είναι όση χρειάζονται.
Γ΄Φάση
- Δημιούργησαν αφίσα προβολής της Δράσης τους.
- Καλέσαν τους συμμαθητές του σχολείου τους να εφαρμόσουν την πρακτική “Ταπερίστας”.
- Παρακίνησαν τα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους να υιοθετήσουν την πρακτική “Ταπερίστας”.
- Συνέχισαν οι ίδιοι την πρακτική “Ταπερίστας” κάνοντάς την τρόπο ζωής.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΑΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΔΡΑΣΗΣ
Κατηγορίες: Άρθρα 2023 – 2024
Γράψτε σχόλιο
Φυλλάδιο, αφίσσα και leaflet των Ταπερίστας 2024 του ΕΕΕΕΚ Νάξου
Σας παραθέτουμε όσα οι “Ταπερίστας 2024” του ΕΕΕΕΚ Νάξου έφτιαξαν με την βοήθεια των υπολογιστών κατά την διάρκεια της δράσης! ΕΕΕΕΚ_ΝΑΞΟΥ, ΑΦΙΣΣΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Κατηγορίες: Άρθρα 2023 – 2024
Γράψτε σχόλιο
Οι Taperistas του ΕΕΕΕΚ Έδεσσας δημιουργούν το πιο Αξιοζήλευτο Δεκατιανό
Έχοντας ως στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής χωρίς να αυξάνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η αναζήτηση μιας συνταγής λαμβάνει υπόψη την προέλευση των υλικών, τις διατροφικές τους ιδιότητες και τις επιπτώσεις της παραγωγής τους στο περιβάλλον.
Τα βήματα που ακολουθήσαμε:
- Έρευνα και αξιολόγηση των συνταγών: Αξιολογήσαμε τις συνταγές για τη διατροφική τους αξία και για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
- Δοκιμή και προσαρμογή: Προσαρμόσαμε τις συνταγές στις προτιμήσεις και τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών μας και τις δοκιμάσαμε.
- Αξιολόγηση της προέλευσης των υλικών: Τα επιλεγμένα υλικά μας είναι τοπικά και εποχιακά.
- Επιλογή των μεθόδων μαγειρικής: Επιλέξαμε μεθόδους μαγειρικής που απαιτούν λιγότερη ενέργεια.
- Ανάλυση των επιπτώσεων: Αξιολογήσαμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε συνταγής, λαμβάνοντας υπόψη τη προέλευση των υλικών, τη μέθοδο μαγειρικής.
- Τελική επιλογή της προτεινόμενη συνταγής από τους μαθητές.
Η δική μας πρόταση είναι Mufiins ομελέτας με λαχανικά.
Κατηγορίες: Άρθρα 2023 – 2024
Γράψτε σχόλιο
3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου – απολογισμός
ΟΙ ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
(το αρχείο περιέχει υπερσυνδέσμους που μας μεταφέρει στις σελίδες που αναφέρονται)
Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους μιλήσαμε για τις διατροφικές μας συνήθειες, ενημερωθήκαμε από τον καθηγητή και με έρευνα στο διαδίκτυο για το πόσο υγιεινές ή ανθυγιεινές είναι οι συνήθειές μας αυτές, αλλά και τι περιβαλλοντικό αποτύπωμα έχουν.
Κατηγορίες: Άρθρα 2023 – 2024
Γράψτε σχόλιο
“Το αμφίψωμο του Μερακλή” από το ΕΠΑΛ -ΕΚ Καλαμαριάς!
Το παρακάτω video είναι μια δημιουργία των μαθητών και των μαθητριών της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του ΕΠΑΛ -ΕΚ Καλαμαριάς.
Κατηγορίες: Άρθρα 2023 – 2024
Γράψτε σχόλιο