moustokouloura

 

 

Μουστοκούλουρα

Υλικά

250 γρ. μούστο

250γρ. ελαιόλαδα ανάμεικτο με σπορέλαιο

150γρ. ζάχαρη

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη

½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

1 σφηνάκι κονιάκ

80γρ. σταφίδες μαύρες

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον μούστο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ. Περνάμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ από κόσκινο. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Προσθέτουμε τις σταφίδες. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.