Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

2 3

Την Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2025, το σχολείο μας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Μέσα από τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου δημοτικού Αμυνταίου, οι μαθητές μας με τις εικαστικές τους δημιουργίες αναβίωσαν τα γεγονότα της εποχής και μετέφεραν τα διαχρονικά μηνύματα του «ΟΧΙ», της ειρήνης, της ελευθερίας και της ενότητας.

Η συμμετοχή όλων ήταν συγκινητική και απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι η εκπαίδευση, η συνεργασία και η αγάπη μπορούν να γεφυρώσουν κάθε δυσκολία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και στην εκπαιδευτικό Αντωνία Σεμπέκου για την εξαιρετική τους προσπάθεια και την όμορφη παρουσίαση!

Χρόνια πολλά σε όλους! Ζήτω η Ελλάδα!

Ο προϊστάμενος και το προσωπικό

1 3

😊 Η νοσηλεύτρια του σχολείου μας μας μαθαίνει πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας!

9 1

Τις τελευταίες μέρες η νοσηλεύτρια του σχολείου μας, Ζενέλι Παρασκευή (ΠΕ.25) μας έδειξε τι πρέπει να έχουμε πάντα μέσα στην τσάντα μας και πώς να φτερνιζόμαστε σωστά για να μένουμε καθαροί και υγιείς! 🌟

🎒 Τι να έχουμε στην τσάντα μας:

Η νοσηλεύτρια μάς είπε πως, εκτός από το υγιεινό μας κολατσιό, καλό είναι να έχουμε και:

🧴 Αντισηπτικό για καθαρά χέρια.

🧻 Χαρτομάντιλα για τη μύτη ή τα χέρια.

1 2 2 2 3 1 4 1 5 1 6 1 7

🤧 Πώς φτερνιζόμαστε σωστά

Μάθαμε πως όταν θέλουμε να φτερνιστούμε:

Δεν το κάνουμε πάνω στα χέρια μας! 🙅‍♂️

Χρησιμοποιούμε χαρτομάντιλο και μετά το πετάμε στα σκουπίδια. 🗑️

Αν δεν έχουμε χαρτομάντιλο, φτερνιζόμαστε στον αγκώνα μας. 💪

10 9 1

Και φυσικά, πλένουμε καλά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό! 🧼

Τώρα ξέρουμε πώς να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους φίλους μας! 👏

Η νοσηλεύτριά μας, μας ετοιμάζει και κάτι άλλο σύντομα!
Μείνετε συντονισμένοι! 💬💉

Ο προϊστάμενος και το προσωπικό

Δράση για την Ψυχική Υγεία στο σχολείο μας

9

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων αφιερωμένων στην Ψυχική Υγεία, με πρωτοβουλία του κοινωνικού λειτουργού του σχολείου μας, κου Μίνγκα Δημήτριου (ΠΕ30), πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες που συνδέουν τις αισθήσεις μας με την ψυχική μας υγεία. Η εμπειρία ήταν υπέροχη και θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας! 💛

Στη δράση συμμετείχε η Β’ τάξη του 3ου δημοτικού Αμυνταίου με την δασκάλα του τμήματος κα Τζώτζη Μαρία. Μέσα από την όραση, παρατηρήσαμε. Μέσα από την ακοή, ακούσαμε χαλαρωτική μουσική. Η αφή μας βοήθησε να συνδεθούμε σωματικά με τον κόσμο γύρω μας. Μέσα από την όσφρηση, μύρισαμε, συνδέοντας τη μυρωδιά με ευχάριστες αναμνήσεις. Τέλος, μέσα από τη γεύση δοκιμάσαμε ζάχαρη και αλάτι, που μας βοήθησε να εστιάσουμε στη στιγμή και να απολαύσουμε τις απλές χαρές. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες διαπιστώσαμε πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας για να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία! Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η κατασκευή μας: “ζάρι των συναισθημάτων”.

Ο προϊστάμενος και το προσωπικό

1 3 7 1 6 4 9

Το «Σπίτι» μας – Μια δημιουργική εμπειρία γεμάτη φαντασία

7

Στο Σχολείο μας, κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για δημιουργία, συνεργασία και χαμόγελα!
Τις προηγούμενες μέρες, με πρωτοβουλία της λογοθεραπεύτριάς μας, κας Τατιάνα Πουρλιάκα (ΠΕ.21), αλλά και την συνδρομή όλου του προσωπικού,  οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή δραστηριότητα.

3 45612

Με πολύχρωμα χαρτόνια, ψαλίδια, κόλλα και –κυρίως– φαντασία, τα παιδιά ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατασκεύασαν το δικό τους μικρό σπίτι.
Κάθε τοίχος, κάθε παράθυρο, κάθε μικρή λεπτομέρεια κρύβει πίσω της πολλή αγάπη και προσπάθεια.
Μέσα από τη δραστηριότητα, τα παιδιά εξασκήθηκαν σε δεξιότητες λεπτής κινητικότητας, συνεργάστηκαν και εξέφρασαν τα συναισθήματά τους μέσα από τη δημιουργία.

Το αποτέλεσμα; Ένα υπέροχο χαρτονένιο σπίτι, γεμάτο χρώματα και θετική ενέργεια — ένα σύμβολο της ενότητας και της δημιουργικότητας που χαρακτηρίζει το σχολείο μας.

Κάθε «τούβλο» από χαρτόνι είναι κι ένα μικρό βήμα προς τη μάθηση, την κοινωνικοποίηση και την αυτοέκφραση.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν σε αυτή την τόσο όμορφη εμπειρία! 💖

Ο προϊστάμενος και το προσωπικό

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ «ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

kapnisma oxi

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ «ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ