Αρχική » Συνεργασίες » CAMERA ZIZANIO » CAMERA ZIZANIO: Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα

Ιστορικό

CAMERA ZIZANIO: Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα

Από τις1 3 ως τις 10 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον Πύργο και άλλες πόλεις του Ν. Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 23η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ιδρύθηκε το 1997 από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Σπύρου. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου στον Πύργο του νομού Ηλείας..

Για το διαγωνιστικό πρόγραμμά του (που περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, animation και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους) επιλέγει ταινίες που απευθύνονται στα παιδιά και τους νέους, είναι πρόσφατης παραγωγής και μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται ανάμεσα στα2 n κορυφαία φεστιβάλ για παιδιά και νέους της Ευρώπης και διεθνώς. Eχει αποκτήσει μεγάλη ακτινοβολία και αναγνώριση, που οφείλεται στις υψηλής αισθητικής επιλογές ταινιών, στην εκπαιδευτική διάσταση, στην οργανωτική αρτιότητα, στη ζεστή φιλοξενία του και στην ενεργητική συμμετοχή χιλιάδων παιδιών και νέων.

Είναι μέλος διεθνών οργανισμών και φορέων σχετικά με τον κινηματογράφο και την κινηματογραφική εκπαίδευση, όπως το CIFEJ (Centre International du Film pour l’ Enfance et la Jeunesse) και η ECFA (European Children’s Film Association) και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε όλα τα μεγάλα διεθνή φόρουμ που σχετίζονται με τον νεανικό κινηματογράφο και την οπτικοακουστική εκπαίδευση.

Οι κριτικές επιτροπές της συνάντησης απένειμαν βραβεία οπτικοακουστικής δημιουργίας στο ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές τμήμα. Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει θεσμοθετήσει και απένειμε για 8η συνεχόμενη χρονιά το Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα, στην Τελετή Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στον Πύργο.

nΗ Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση προσεγγίζοντας τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, συνδέεται με τους μαθητές και τις σχολικές κοινότητες μέσα από δράσεις υποστήριξης και ανάδειξης της μαθητικής δημιουργίας. Το Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα επιβραβεύει τη συστηματική παρουσία ενός σχολείου στη δημιουργική παράγωγη και κριτική προσέγγιση των Ο/Α Μέσων.

Το φετινό Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα απονεμήθηκε στο Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού για την ομαδική μαθητική δημιουργία animation: «Αλφειός και Αρέθουσα»

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση