Αρχική » i-create » 7ος Ψηφιακός Διαγωνισμός «Λέμε ΌΧΙ στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό»

Ιστορικό

7ος Ψηφιακός Διαγωνισμός «Λέμε ΌΧΙ στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό»

Για έβδομη συνεχή χρονιά το British Council και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας διοργανώνουν τον Ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό» / “Say NO to Bullying and Cyberbullying”, για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια σχολεία όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ δημοτικού και Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών καλούνται να σχηματίσουν ομάδες 2 έως 5 ατόμων και να φτιάξουν είτε ένα βίντεο (διάρκειας 3’ – 5’), είτε μια παρουσίαση PowerPoint όπου θα μας δίνουν την δική τους οπτική για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και θα επικοινωνούν το δικό τους μήνυμα υπέρ της ισότητας. Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με πολλές ομάδες.

Ποιος είναι ο στόχος του διαγωνισμού;

Μέσα από τις διάφορες δράσεις του προγράμματος, στόχος είναι οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν, να μάθουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα και να μην την φοβούνται ή να μην τη βλέπουν με σκεπτικισμό και τέλος να επιλύουν τις διαφορές τους δημιουργικά και όχι συγκρουσιακά.

Ποιά είναι τα βραβεία;

  • Το σχολείο της ομάδας που θα καταλάβει την 1η θέση, θα κερδίσει τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας €5.000 από την Samsung.
  • Το κάθε μέλος των πέντε πρώτων νικητήριων ομάδων και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της ομάδας θα κερδίσει δώρα και αναμνηστικά από τη Samsung, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council.
  • Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν ηλεκτρονικά δίπλωμα συμμετοχής.

Τελική εκδήλωση

Οι δέκα ομάδες που θα ξεχωρίσουν, θα παρευρεθούν στη τελική εκδήλωση τη Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. Για τις ομάδες που βρίσκονται εκτός Αττικής, οι διοργανωτές θα καλύψουν το κόστος μεταφοράς.

Πώς συμμετέχω στο διαγωνισμό;
Aκολουθήστε τα βήματα πατώντας εδώ και επικοινωνήστε με τη Χριστίνα Χαχαμίδη στο Christine.Chachamidis@olympictruce.org για περισσότερες πληροφορίες.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση