Αρχική » codeEU » Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού συνεχίζεται!

Ιστορικό

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού συνεχίζεται!

15370379408_fc0426536f_q

Στις 11-17 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – με την υποστήριξη των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής, της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΜηΠΕΕ). Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε 451 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και παρακολούθησαν μαθήματα εισαγωγής στον προγραμματισμό με στόχο να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες.

Στην Ευρώπη διοργανώθηκε ένας μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων με πρώτη χώρα την Ιρλανδία με 509 εκδηλώσεις. Η Ελλάδα ήταν η δεύτερη χώρα με 451 εκδηλώσεις! Ακολουθούν Ισπανία, Γαλλία και Πολωνία.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στο https://www.flickr.com/groups/codeweekeu/ (Flickr: #codeEU)

Μπορείτε να δείτε τον χάρτη των εκδηλώσεων εδώ: http://events.codeweek.eu/ και τους συνολικούς αριθμούς εκδηλώσεων ανά χώρα εδώ http://events.codeweek.eu/scoreboard/

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 ολοκληρώθηκε η επίσημη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού Code Week τονίζοντας ότι ουσιαστικά η “Εβδομάδα” συνεχίζεται  – υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες εκδηλώσεις όπως η εκδήλωση Girls Go Coding στο Innovathens, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου.

Στη σελίδα EU Code Week Greece στο Facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για τις επόμενες εκδηλώσεις.

Όπως αναφέρει η επίτροπος Neelie Kroes «η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού EU Code Week είναι κάτι περισότερο από εβδομάδα και κάτι περισσότερο από προγραμματισμός: είναι όλα τα απίστευτα πράγματα που μπορείς να πετύχεις και να δημιουργήσεις όταν μάθεις να προγραμματίζεις!»

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση