ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2020 – 2021
Το ταξίδι της τροφής
Ομάδες τροφίμων
Θρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα)
Πυραμίδα διατροφής
Δέκα συμβουλές υγιεινής διατροφής
Τα τριάντα πιο υγιεινά τρόφιμα για το διαιτολόγιό σας
Βασικά γεύματα ημέρας
Διαφημίσεις τροφίμων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
11 Φεβρουαρίου 2020 – Τραχανάς
Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, με τους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων μαγειρέψαμε τραχανά και δοκιμάσαμε το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας. Προηγήθηκε ενημέρωση των μαθητών για την διατροφική του αξία.
Ο τραχανάς είναι είδος ζυμαρικού και υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός, διαιτητικός, παχυντικός και νηστίσιμος, φτιαγμένος από πολλά διαφορετικά υλικά. Μαγειρεύεται σαν σούπα είτε με αρκετό νερό, είτε πιο πηχτή. Ο τραχανάς είναι παραδοσιακό ελληνικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία, λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά. Είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες, περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Η παρουσία του γάλακτος στην παρασκευή του τραχανά αυξάνει την ποσότητα πρωτεΐνης και ασβεστίου, γι’αυτό αποτελεί κατάλληλη και θρεπτική τροφή για τα παιδιά.
19 Φεβρουαρίου 2020 – Υγιεινή διατροφή
Στις 19 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Τετάρτη, την 3η και 4η ώρα, επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, παρουσίασαν στους μαθητές-τριες των Α΄ , Β΄ , Γ΄ και Δ΄τάξεων το πρόγραμμα «Υγιεινή διατροφή». Τις ευχαριστούμε πολύ που με την ευγενική παρουσία τους πραγματοποιήθηκε αυτή η εκδήλωση.
ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
1 2 3 4 5 6 7
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
1 2 3 4 5 6 7
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο