Αρχική » ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ

    1η Παραλλαγή

Υλικά Συνταγής 1ης Παραλλαγής

400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο

70 γρ. ελαιόλαδο

140 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλες φέτες

70 γρ. πιπεριές  πράσινες και κόκκινες, σε μεγάλο καρέ

70 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλο καρέ

10 γρ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

160 γρ. σάλτσα ντομάτας

200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό

θυμάρι

αλάτι

Εκτέλεση 1ης Παραλλαγής

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο .Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα ξεχωριστό σκεύος και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό κοτόπουλου, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

    2η Παραλλαγή

Υλικά Συνταγής 2ης Παραλλαγής

1/4 φλ. ελαιόλαδο

250 γραμ. γίγαντες βρασμένοι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ

2 σκ. σκόρδο

3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε καρέ

3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

1 μελιτζάνα κομμένη σε καρέ

3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελάχιστο νερό

400 γραμ. ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση 2ης Παραλλαγής

Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ψήνουμε για 1′. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

Τέλος, προσθέτουμε τους γίγαντες τις ντομάτες κι ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′ περίπου να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρεται με μπόλικο ψωμί γιατί αυτό το φαγητό θέλει βουτιές.

Βίντεο για την ακριβής συνταγή και εκτέλεση του εδώ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση