Αρχική » ΚΑΝΕΛΑΔΑ (ΚΩΣ)

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΚΑΝΕΛΑΔΑ (ΚΩΣ)

1η Συνταγή

Υλικά

1 λίτρο νερό

μισό κιλό ζάχαρη

5 ξυλάκια κανέλας

7-8 μοσχοκάρφια

4 αστεράκια γλυκάνησου

φλούδα 1 πορτοκαλιού

1 ποτήρι βότκα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη,τα ξυλάκια κανέλας, τα μοσχοκάρφια, τα αστεράκια γλυκάνησου και τη φλούδα του                πορτοκαλιού και αφήνουμε την κανελάδα να βράσει για περίπου μία ώρα. Αφού βράσει, την αφηνουμε να κρυώσει ώστε να ρίξουμε μέσα την βότκα. Αδειάζουμε την κανελάδα σε ένα μπουκαλάκι και είμαστε έτοιμοι να την σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

2η Συνταγή

Υλικά 

1 κιλό ζάχαρη
1 ½ λίτρο νερό
5 ξύλα κανέλας
15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.

Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου. Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη  νερό). Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο για μια δροσερή απόλαυση.

 

Μυστικά για την παραδοσιακή κανελάδα

-Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα για να δώσετε τα αρώματά της στην κανελάδα.

-Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, προσθέστε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

-Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ανθρακούχο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση