Αρχική » ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

    1η Παραλλαγή

Υλικά Συνταγής 1ης Παραλλαγής

3 μέτριες κόκκινες, σφικτές ντομάτες,
5 κομμάτια λιαστής ντομάτας από βαζάκι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα,
8-9 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
2 μεγάλα αβγά, ελαφρά χτυπημένα,
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου,
3 φρέσκα κρεμμυδάκια το άσπρο μέρος τους, πολύ ψιλοκομμένα,
100 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι (2/3 φλ. περίπου),
αλάτι,
πιπέρι, μπόλικο λάδι για τηγάνισμα.

 

Εκτέλεση 1ης Παραλλαγής

Χαράζετε σταυρωτά τον πάτο των ντοματών, τις ρίχνετε για 1 λεπτό σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζετε, τις τεμαχίζετε, αφαιρείτε τα σποριά και τα ζουμιά τους και τις ψιλοκόβετε.

Τις βάζετε σε ένα μπολ με 8 κουταλιές αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το μίγμα δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό.

Αν είναι, προσθέτετε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. Βάζετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά, σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα κουταλιές από το μίγμα, 3 περίπου κάθε φορά και τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Τους βγάζετε για να στραγγίσουν πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Τους σερβίρετε ζεστούς ή ξαναζεσταμένους στο φούρνο.

Βίντεο για να δείτε πως ακριβώς φτιάχνονται εδώ
    2η Παραλλαγή
Υλικά Συνταγής 2ης Παραλλαγής
400γρ. ντοματίνια κομμένα σε μικρά ζάρια
1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε μικρά ζάρια
4 κ.σ. χυμός ντομάτας
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
8 κ.σ. αλεύρι (περίπου)
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση 2ης Παραλλαγής
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τις ντομάτες. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα μας να γίνει χυλός, ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε ρίχνοντας με κουτάλι της σούπας από το μείγμα.
Μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά οι ντοματοκεφτέδες, τους γυρνάμε από την άλλη.
Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τους σερβίρουμε ζεστούς και κρύους.
Βίντεο για τους νηστίσιμους ντοματοκεφτέδες εδώ
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση