Αρχική » ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

1η Παραλλαγή

Υλικά Συνταγής 1ης Παραλλαγής

1κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια
1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, τριμμένος
1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή 1κ.γ. αποξηραμένο
600γρ. (περίπου) γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες (ή αποψυγμένες αν έχετε αγοράσει έτοιμες)
αλάτι, πιπέρι
100γρ. τυρί φέτα, σε κομματάκια

 

Εκτέλεση 1ης Παραλλαγής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.

Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες και αφήστε τις να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι οι χυμοί τους να πήξουν.

Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα βότανα, τις γαρίδες, την φέτα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Βάλτε το τηγάνι μέσα στο φούρνο και αφήστε το μείγμα να ψηθεί για 10-12 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Σερβίρετέ το αχνιστό με μεγάλα, φρυγανισμένα κομμάτια ψωμί.

Βίντεο για την ακριβή συνταγή και εκτέλεση εδώ.

 

2η Παραλλαγή

Υλικά Συνταγής 2ης Παραλλαγής

12 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες

4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

καυτερές πιπερίτσες τσίλι, τεμαχισμένες, κατά βούληση

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

60 ml. (1/4 φλ.) ούζο

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

200-250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

μία πρέζα γλυκιά παπρίκα

 

 

Εκτέλεση 2ης Παραλλαγής

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές, τις τοποθετούμε στο τηγάνι, σοτάρουμε για 1 λεπτό κάθε πλευρά και σβήνουμε με το ούζο.

Προσθέτουμε τη σάλτσα της ντομάτας στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα στο τηγάνι, το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρά η φέτα.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό.

 

Βίντεο για την ακριβή συνταγή και εκτέλεση εδώ.

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση