Αρχική » ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

1η Συνταγή

Υλικά 

1 κούπα σπόρια ροδιού

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα κονιάκ άσπρο

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα μετραμε ολα με την ιδια κουπα, τα βαζουμε στην κατσαρολα, να παρει μια βραση.Ανακατευοντας ανά διαστήματα δυο τρεις φορες .Μόλις αρχίζει να βραζει το βγαζουμε απο την φωτια.Το αφήνουμε 24 ώρες μέσα στην κατσαρολα και μετα το περνάμε απο το τουλιπ και το βάζουμε σε γυάλινο μπουκαλι

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

2η Συνταγή

Υλικά 

6 ρόδια καθαρισμένα
1/2 λίτρο κονιάκ
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
600 γραμ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση 

Για το λικέρ ρόδι, καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια. Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.

Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.

Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.

Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ 2 κ.σ. γρεναδίνη (υπάρχει στα σούπερ-μάρκετ και στις κάβες ποτών) για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση