Αρχική » ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ (ΚΑΓΙΑΝΑΣ)

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ (ΚΑΓΙΑΝΑΣ)

1η Παραλλαγή

Υλικά Συνταγής 1ης Παραλλαγής

4 ώριμες και σφικτές ντομάτες

6 αυγά

1/4 κούπας ελαιόλαδο

1/2 κούπας τρίμματα φέτας

αλάτι

πιπέρι

φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση 1ης Παραλλαγής

Για να φτιάξουμε τα αυγά στραπατσάδα (καγιανάς), πρώτα αποφλοιώνουμε τις ντομάτες περνώντας τη λάμα του μαχαιριού πάνω στην ντομάτα, σαν να την ξυρίζουμε χωρίς να την κόβουμε, έτσι βοηθάμε τη φλούδα να φύγει εύκολα. Έπειτα χαράζουμε λίγο την ντομάτα και τραβάμε τη φλούδα. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες για περίπου 10΄ ώστε να πιουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις ντομάτες με το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε, διαλύοντας το μείγμα, και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν παραψήνουμε την στραπατσάδα γιατί στεγνώνει.

Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο.

Βίντεο για την ακριβής συνταγή και εκτέλεση εδώ.

 

2η Παραλλαγή

Υλικά Συνταγής 2ης Παραλλαγής

4-5 αβγά

3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1-2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες

ρίγανη, προαιρετικά

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση 2ης Παραλλαγής

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε στο τηγάνι τις φετούλες του σκόρδου και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να πιουν οι ντομάτες το ζουμάκι τους.

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε ελαφρά τα αβγά, χωρίς να ομογενοποιηθούν όπως στην ομελέτα και τα προσθέτετε στο τηγάνι.

Αλατίζετε, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και ψήνετε τα αβγά μόνο μέχρι να πήξει το ασπράδι, για να μην στεγνώσει ο καγιανάς. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι και ρίγανη και συνοδεύετε με φρέσκο ψωμί.

Βίντεο για την ακριβή συνταγή και εκτέλεση εδώ.

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση