Αρχική » ΛΙΚΕΡ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες

ΛΙΚΕΡ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Υλικά Συνταγής

  • 2 περγαμόντα
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 γκρέιπφρουτ
  • 2 μανταρίνια
  • 2 λεμόνια
  • 1 λίτρο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) ή βότκα
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

 Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα σκουπίζουμε. Με μαχαιράκι αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα προσεκτικά για να υπάρχει όσο γίνεται λιγότερο άσπρο το οποίο θα μας πικρίσει το λικέρ.

Αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες τις βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μαζί με το αλκοόλ το αφήνουμε να μείνει για 20 ημέρες.

Φτιάχνουμε ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα, το οποίο αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε την κανέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αδειάζουμε το σιρόπι στη γυάλα με τις φλούδες και το αλκοόλ. Ανακινούμε καλά και σουρώνουμε το λικέρ χρησιμοποιώντας ένα διπλωμένο τουλπάνι.

Το μοιράζουμε σε μποτίλιες κι αν θέλουμε το παγώνουμε πριν το σερβίρουμε.

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση