1η Συνταγή
Υλικά
- 250 ml ρακή
- 2 ΚΣ μέλι
- 2 στικ κανέλας
- 4 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα πάντα αρκετά μεγαλύτερη από την ποσότητα που θέλω να φτιάξω(για να μην πάρει φωτιά) και σε μέτρια φωτιά ρίχνω τη ρακί.
- Προσθέτω το μέλι, τα στικ της κανέλας και τα γαρύφαλλα.
- Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
- Βγάζω από τη φωτιά, με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τις κανέλες, τα γαρύφαλλα και το βάζω στην καράφα της ρακής.
- Σερβίρεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
2η Συνταγή
Υλικά
- 100ml τσικουδιά
- 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.