Αρχική » ΡΑΚΟΜΕΛΟ

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΡΑΚΟΜΕΛΟ

1η Συνταγή

Υλικά 

  • 250 ml ρακή
  • 2 ΚΣ μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα πάντα αρκετά μεγαλύτερη από την ποσότητα που θέλω να φτιάξω(για να μην πάρει φωτιά) και σε μέτρια φωτιά ρίχνω τη ρακί.
  2. Προσθέτω το μέλι, τα στικ της κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  3. Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
  4. Βγάζω από τη φωτιά, με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τις κανέλες, τα γαρύφαλλα και το βάζω στην καράφα της ρακής.
  5. Σερβίρεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

2η Συνταγή

Υλικά 

  • 100ml τσικουδιά
  • 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση