Προετοιμασία για Εγγραφές στη Β΄ και Γ΄ Τάξη Σχ. Έτους 2024-25

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

   Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών των μαθητών/τριών στα Ημερήσια Δημόσια Λύκεια,  Β΄, Γ΄ τάξη για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ), σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μέσα στον ΙΟΥΝΙΟ, όπως και η μετεγγραφή μαθητή σε άλλου τύπου σχολείου (ΕΠΑΛ κ.λ.π). Θα σας σταλεί mail από το σχολείο.

   Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet) από τον Κηδεμόνα  που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια,  δηλαδή ο Κηδεμόνας που πραγματοποίησε την εγγραφή την προηγούμενη χρονιά.
  • Αν για οποιοδήποτε λόγο αλλάξει ο Κηδεμόνας ο οποίος θα κάνει την ηλεκτρονική εγγραφή, θα πρέπει να ενημερωθεί το σχολείο για την αλλαγή αυτή.  Θα πρέπει ο  Κηδεμόνας που θα κάνει την εγγραφή να προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση (Ν.1599/1986),  στην οποία θα δηλώνεται ως «Κηδεμόνας E-eggrafes».
  • Χρειάζεται και Υ.Δ του άλλου Κηδεμόνα, να δηλώνει ότι συμφωνεί στην πραγματοποίηση της εγγραφής, και να υπάρχει ταυτοποίηση των στοιχείων που αφορούν τη Δ/νση κατοικίας, τηλέφωνα , mail επικοινωνίας.
  • Οι συγκεκριμένες Υ.Δ.(2)  και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν  πρέπει να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 22-04-2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής,  είτε μέσω Gov.gr.

Για διευκόλυνση των χρηστών δίνεται  ο σύνδεσμος:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses

για να επικυρωθούν οι Υ.Δ με γνήσιο της υπογραφής  μέσω Gov.gr.

Έντυπο Υπεύθυνης  Δήλωσης: ΥΔ_e-εγγραφές_Α

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση