Συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο του ΓΕΛ Ρίου με θέμα «Το Νερό»

2jpg

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου  Ρηγοπούλου Νίκη, Ρισβά Χρυσούλα, Ρόζου Αθηνά, Σγούρας Κωνσταντίνος, Τζαβάρας Ιωάννης, Τζανερόπουλος Άγγελος, Τσαγγαρά Αγγελική, Τσαγκαράτου Αναστασία, Χρυσάφης Μαρίνος και Ρόδη Δήμητρα συμμετείχαν στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο του ΓΕΛ ΡΙΟΥ με θέμα «ΤΟ ΝΕΡΟ». Το σχολείο μας συμμετείχε με παρουσίαση αφίσας στη θεματική ενότητα Νερό και Πολιτισμός, που επιμελήθηκαν οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητριών κκ. Σ. Σκουλικαρίτη, ΠΕ06 και Α. Θεοδωροπούλου, ΠΕ04.02.

Η εργασία  επικεντρώθηκε στο νερό και τη σύνδεσή του με τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και την ιστορία των τοπικών κοινωνιών. Tο νερό έχει διατηρήσει μέσα στους αιώνες σημαντική θρησκευτική σημασία σε διάφορους πολιτισμούς και έχει υπάρξει κινητήριος δύναμη πίσω από πολλά επιτεύγματα του ανθρώπινου είδους. 8ο ΓΕΛ Νερό Παράγοντας πολιτισμού και εξέλιξης

Οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους, αντάλλαξαν απόψεις με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, ενώ η αφίσα μας προσέλκυσε το ενδιαφέρον της οργανωτικής επιτροπής και πολλών συμμετεχόντων στο συνέδριο. Τους μαθητές συνόδευσε ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ. Α. Λιόνας, ΠΕ11 και οι υπεύθυνες για τη δράση καθηγήτριες.

Συγχαρητήρια στα παιδιά  μας για την ωραία παρουσία τους!

2jpg 39V1jpg 4jpg 5 6 7 8

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση