Ιστορικό

Το σχολείο μας ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα 417/72 μετά από απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 10/07/1972 με την ονομασία 4ο Γυμνάσιο Θηλέων. Το 4ο Γυμνάσιο Θηλέων το 1976 μετονομάστηκε σε 4ο Λύκειο Θηλέων και τον Σεπτέμβριο του 1981 σε 8ο Λύκειο Πατρών.

Πρώτος προσωρινός Γυμνασιάρχης ορίστηκε ο κ. Παπαγεωργακόπουλος Θεοχάρης (4651/26-08-72) με διαταγή του Διοικητικού Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

..

Μόνιμος Διευθυντής τοποθετήθηκε ο κ. Φώτης Οικονόμου.

Οι πρώτοι εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν υπηρεσία στο νεοϊδρυθέν σχολείο ήταν οι: Καμιλιώτη Βιλελμίνη, Φατσέας Εμμανουήλ, Μαχαίρα Αναστασία και Τζίμας Ευριπίδης.

Πράξη 17η : Πρώτη σημαιοφόρος ορίζεται η μαθήτρια της Στ΄ τάξης Νικολάου Νικολέτα Χρίστου.

Σήμερα τo 8o Γενικό Λύκειο Πάτρας βρίσκεται στη περιοχή Κουκούλι. Το σχολείο αρχικά βρισκόταν στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας και συστεγαζόταν με το 10ο Γυμνάσιο. Από Σεπτέμβριο του 2001 βρίσκεται στο νέο κτίριο στην οδό Αλοννήσου 109.

Διαθέτει 15 διδακτικές αίθουσες, εργαστήριο πληροφορικής, 2 υπερσύγχρονα εργαστήρια φυσικών επιστημών, αίθουσα εκδηλώσεων, γήπεδο μπάσκετ και 2 γήπεδα βόλεϊ.

Στο Σχολείου φοιτούν 334 μαθητές και μαθήτριες και έχει  14 τμήματα γενικής παιδείας,

…..

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου αποτελείται από 37 εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιτελούν ένα εξαιρετικό έργο τόσο διδακτικό όσο και παιδαγωγικό,  εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες διδακτικές τεχνικές έτσι ώστε το 8ο ΓΕΛ Πάτρας να έχει τη φήμη ενός εξαιρετικού σχολείου.

Στο σχολείο έχουν υλοποιηθεί πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα όπως etwinning, περιβαλλοντικά, Comenius 1, Καλλιστώ, ΚΕΘΙ, ΣΕΠ (Αναλυτικές Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Προγράμματα)

 

.

Διευθύντρια: Κωτσελένη Σοφία, ΠΕ02 – Φιλόλογος

Υποδιευθύντριες:

Καρβουντζή Ηλιάνα, ΠΕ04.4 – Βιολόγος

Ραγκαβά Καλλιόπη, ΠΕ02 – Φιλόλογος 


.

_____________________________________________________
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του Δικτυακού Τόπου 

Αγγελική Οικονομοπούλου
Καθ. Πληροφορικής
8o Γενικό Λύκειο Πάτρας

_____________________________________

Συντάκτες ιστολογίου

Κολλυροπούλου Ελένη, Φιλόλογος

Οικονομοπούλου Αγγελική, Πληροφορικής

______________________________________________

 

 

 

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.