Ωρολόγιο Πρόγραμμα: Πέμπτη, 25-4-2024

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ 25-4-24

Εισαγωγή σπουδαστών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι. από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής

Διευκρινίσεις-σχετικά-με-τις-εξετάσεις-για-την-εισαγωγή-σπουδαστών-σε-Τμήματα-Μουσικών-Σπουδών

«Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο»: Επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Πατρών

2jpg 1

Στις 16-4-2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και Υγείας επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, στα πλαίσια της δράσης «Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο». Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Καθηγητής κ. Κωστής Γυφτόπουλος, τα μέλη ΔΕΠ του Εργαστηρίου και οι βοηθοί του εργαστηρίου. Ο καθηγητής κ. Γυφτόπουλος έκανε εισήγηση με θέμα: «Γνώρισε το σώμα σου – το γεννητικό σύστημα».
Οι βασικοί στόχοι αυτής της δράσης ήταν οι εξής:
• Ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις βασικές αρχές ανατομίας του γεννητικού συστήματος.
• Δια ζώσης εξέταση λεπτομερών ανατομικών προπλασμάτων και πλαστικοποιημένου πτωματικού υλικού για την βέλτιστη κατανόηση της ανατομίας του γεννητικού συστήματος.
• Ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις βασικές αρχές λειτουργίας του γεννητικού συστήματος ( π.χ. στύση και αδυναμία επίτευξης στύσης στον άνδρα, ρύθμιση καταμήνιου κύκλου στη γυναίκα κ.α.).
• Ενημέρωση των μαθητών σχετικά με βέλτιστες πρακτικές σεξουαλικής υγείας και ορθής σεξουαλικής πρακτικής (π.χ. προφύλαξη από μεταδιδόμενα νοσήματα, αντισύλληψη κ.α.).
Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες περιεργάστηκαν, με την καθοδήγηση του καθηγητή, τα προπλάσματα και το πλαστικοποιημένο πτωματικό υλικό του εργαστηρίου.
Οι μαθητές /τριες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα αυτή, η οποία ήταν πολύ ουσιαστική στην κατανόηση του θέματος, αλλά και πολύ διαφορετική από την καθημερινότητα του σχολείου.
Η εμπειρία αυτή χαρακτηρίστηκε από τους/τις μαθητές/τριες πολύ ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή. Με μια λέξη εξαιρετική!
Τη δράση οργάνωσε η κ. Καρβουντζή Ηλιάνα ΠΕ04.04 με τη βοήθεια και συμπαράσταση του κ. Χριστιά Δημοχάρη – Αναστάσιου ΠΕ04.01.

3jpg 4 1 5 1 1jpg 2 6 17 2

Μαθητικό Συνέδριο: Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου.

11
Με επιτυχία στέφθηκε την Πέμπτη, 18/4/2024, η συμμετοχή του σχολείου μας στο Μαθητικό Συνέδριο του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου. Ομάδα μαθητών της Α΄ Λυκείου και επτά καθηγητών του 8ου ΓΕΛ Πατρών συμμετείχαν με τις εισηγήσεις ΄Ενα αρχιτεκτονικό ταξίδι στην ιστορία της Πάτρας και Η Πάτρα των γραμμάτων.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την εξαιρετική συμμετοχή τους!
21 3 1 4 6jpg9 7 1

Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία για ΤΕΦΑΑ 2024

Δείτε το Δελτίο Τύπου, στο οποίο υπενθυμίζονται οι ημερομηνίες διεξαγωγής της υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2024-2025, όπως και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τα οποία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις Επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας.

ΕΞΕ – 41020 – 2024 – ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

3 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΦΑΑ 2024

Εθελοντική Αιμοδοσία

Την Τετάρτη, 17-4-2024, πραγματοποιήθηκε στο 8ο ΓΕΛ Πατρών εθελοντική αιμοδοσία, η οποία διοργανώθηκε από τη βιολόγο του σχολείου κ. Ηλιάνα Καρβουντζή στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας Εθελοντισμός και Υγεία. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

1 692de3d0 0cee 45a6 bd19 faced1510d57 1 1

Κέντρο Αίματος ΠΓΝΠ: Ευχαριστήρια επιστολή

Θέμα: “Ευχαριστήρια Επιστολή” 

Το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του και συγχαίρει το 8 ο Γενικό Λύκειο Πάτρας για την έμπρακτη προσφορά του στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 17-04-2024 σε χώρο του σχολείου. Συνολικά προσήλθαν 32 άτομα, εκ των οποίων τα 22 μπόρεσαν να προσφέρουν αίμα. Η ανταπόκριση των μαθητών-τριών στο κάλεσμά μας και η εθελοντική προσφορά αίματος ήταν ουσιαστική και πολύτιμη. Είναι δε εξαιρετικά ενθαρρυντική για τους χρόνια μεταγγιζόμενους ασθενείς που ωφελούνται άμεσα απ’ αυτή την προσφορά, μια και μπορούν να ελπίζουν ότι το παράδειγμά τους θα το ακολουθήσουν και άλλοι πολίτες, ώστε να αυξηθεί η επάρκεια εθελοντικού αίματος που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

 Από το Κέντρο Αίματος του Π. Γ. Ν. Πατρών

Ενημέρωση μαθητών/τριών σχετικά με την Αιμοδοσία

1jpg 1

Σήμερα, 10 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου ενημερώθηκαν από το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΠΝΡ σχετικά με τη διαδικασία της αιμοδοσίας, η οποία θα λάβει χώρα στο σχολείο μας την 17η Απριλίου.

  • Παρακαλούνται όσοι/ες θα αιμοδοτήσουν να το δηλώσουν τη Δευτέρα, 15-4-24, στους/στις απουσιολόγους κάθε τμήματος, ώστε να διευκολυνθεί η σχετική διαδικασία.
  • Επίσης, όσοι/ες απουσίαζαν και δεν έχουν κλείσει τα 18  έτη απαιτείται να προμηθευτούν την υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους, που τους επιτρέπει να λάβουν μέρος στην αιμοδοσία.

Παραθέτουμε τη σχετική ενημερωτική Παρουσίαση: ΕΚΕΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

1jpg 1 2

Προετοιμασία για Εγγραφές στη Β΄ και Γ΄ Τάξη Σχ. Έτους 2024-25

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

   Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών των μαθητών/τριών στα Ημερήσια Δημόσια Λύκεια,  Β΄, Γ΄ τάξη για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ), σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μέσα στον ΙΟΥΝΙΟ, όπως και η μετεγγραφή μαθητή σε άλλου τύπου σχολείου (ΕΠΑΛ κ.λ.π). Θα σας σταλεί mail από το σχολείο.

   Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet) από τον Κηδεμόνα  που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια,  δηλαδή ο Κηδεμόνας που πραγματοποίησε την εγγραφή την προηγούμενη χρονιά.
  • Αν για οποιοδήποτε λόγο αλλάξει ο Κηδεμόνας ο οποίος θα κάνει την ηλεκτρονική εγγραφή, θα πρέπει να ενημερωθεί το σχολείο για την αλλαγή αυτή.  Θα πρέπει ο  Κηδεμόνας που θα κάνει την εγγραφή να προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση (Ν.1599/1986),  στην οποία θα δηλώνεται ως «Κηδεμόνας E-eggrafes».
  • Χρειάζεται και Υ.Δ του άλλου Κηδεμόνα, να δηλώνει ότι συμφωνεί στην πραγματοποίηση της εγγραφής, και να υπάρχει ταυτοποίηση των στοιχείων που αφορούν τη Δ/νση κατοικίας, τηλέφωνα , mail επικοινωνίας.
  • Οι συγκεκριμένες Υ.Δ.(2)  και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν  πρέπει να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 22-04-2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής,  είτε μέσω Gov.gr.

Για διευκόλυνση των χρηστών δίνεται  ο σύνδεσμος:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses

για να επικυρωθούν οι Υ.Δ με γνήσιο της υπογραφής  μέσω Gov.gr.

Έντυπο Υπεύθυνης  Δήλωσης: ΥΔ_e-εγγραφές_Α

Συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο του ΓΕΛ Ρίου με θέμα «Το Νερό»

2jpg

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου  Ρηγοπούλου Νίκη, Ρισβά Χρυσούλα, Ρόζου Αθηνά, Σγούρας Κωνσταντίνος, Τζαβάρας Ιωάννης, Τζανερόπουλος Άγγελος, Τσαγγαρά Αγγελική, Τσαγκαράτου Αναστασία, Χρυσάφης Μαρίνος και Ρόδη Δήμητρα συμμετείχαν στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο του ΓΕΛ ΡΙΟΥ με θέμα «ΤΟ ΝΕΡΟ». Το σχολείο μας συμμετείχε με παρουσίαση αφίσας στη θεματική ενότητα Νερό και Πολιτισμός, που επιμελήθηκαν οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητριών κκ. Σ. Σκουλικαρίτη, ΠΕ06 και Α. Θεοδωροπούλου, ΠΕ04.02.

… περισσότερα

Θερινά Σχολεία (SUMMER SCHOOLS) 2024

Θερινά Σχολεία (SUMMER SCHOOLS) 2024 σε συνεργασία με Εργαστήρια Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών από 17 – 21 Ιουνίου 2024 για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου, δημοσίων και ιδιωτικών Σχολείων.

ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2024

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση