ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Σχολ. Έτους 2024-2025

Για την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2024-2025, παρακαλούμε να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά, έως και τις 15 Ιουνίου 2025 από τους/ τις εκπαιδευτικούς που είχαν αναλάβει Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης η Έκθεση Αποτίμησης (μία για κάθε πρόγραμμα) ακολουθώντας τον σύνδεσμο (ή μπορείτε να τον αντιγράψετε και να τον επικολλήσετε στον περιηγητή Google):  https://forms.gle/tT2vZYczdpjmNqTw9

Επισημαίνονται τα εξής:

  • Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε την έκθεση αποτίμησης, η οποία παραμένει στο αρχείο του σχολείου σας. Δεν χρειάζεται να σταλεί σε έντυπη μορφή στη ΔΔΕ Αχαΐας.
  • Κάποιες ερωτήσεις σηματοδοτούνται με αστερίσκο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν συμπληρωθούν αυτά τα υποχρεωτικά πεδία, στο τέλος ΔΕΝ θα είναι δυνατή η καταχώριση της Έκθεσης

Για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κα Παπαϊωάννου Ιωάννα.

Eκδήλωση Απονομής των Βραβείων του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Φωτογραφίας με θέμα: «Στάλα- στάλα το νερό τρυπάει το λιθάρι»

Aponomh brabeion diagonismoy 4Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας/ Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας/ Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και το Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΜΕΤ), διοργανώνουν Τελετή Απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα «Στάλα- στάλα το νερό τρυπάει το λιθάρι».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Μαΐου 2025 ώρα 19:00 -20:30, στο Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας  (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν  οι 61 φωτογραφίες των μαθητών/τριών που, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Φωτογραφίας, αποτύπωσαν  την επίδραση του νερού στα πετρώματα και στο έδαφος, κατανοώντας τη διαβρωτική και μεταμορφωτική του δύναμη και ανακάλυψαν τη σημασία της αλληλεπίδρασης μεταξύ νερού και πετρώματος στη διαμόρφωση των γεωμορφών, των φυσικών σχηματισμών και του μοναδικού φυσικού τοπίου της Αχαΐας. Τους δόθηκε έτσι η ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία των φυσικών πόρων, όπως το νερό και τα πετρώματα, ως θεμέλιο της ανθρώπινης ευημερίας και της βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου τους. Το υλικό που συγκεντρώθηκε θα αποτελέσει μια σημαντική εκπαιδευτική συλλογή φωτογραφιών για την επίδραση του νερού στα χερσαία οικοσυστήματα και στα ορυκτά/πετρώματα. … περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίασης των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

foto.2Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α) Κλειτορίας- Ακράτας διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίασης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονήθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε Σχολικές Μονάδες της Αχαΐας, στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το ΚΛΙΜΑ αλλάζει! Εμείς;»

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ είναι ΕΔΩ! δεν αμφισβητείται και φέρνει μαζί της Αύξηση της θερμοκρασίας / καύσωνες, Άνοδο της στάθμης της θάλασσας, Ακραία καιρικά φαινόμενα, Αυξημένη πιθανότητα πλημμυρών, Μείωση της βροχόπτωσης, Ξηρασία / πυρκαγιές και Επιπτώσεις στην υγεία. Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής που άπτονται του θέματος και ασχολήθηκαν, στο πλαίσιο της ενεργού πολιτειότητας και της αειφορίας, με :

  • την κλιματική αλλαγή
  • θέμα που επηρεάζει ή επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή

θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Μαΐου 2025 στις 09:00 -13:30.

Ο σκοπός της Ημερίδας είναι να αποτελέσει έναν ανοιχτό εκπαιδευτικό χώρο αλληλεπίδρασης και ανάδειξης καλών πρακτικών για περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Στην ημερίδα θα μιλήσει για το θέμα ο κος Καζαντζίδης Ανδρέας, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ μετά τις παρουσιάσεις των σχολείων θα ακολουθήσει Ανοικτή Συζήτηση «Η γνώμη των μαθητών για την κλιματική αλλαγή» με τους/τις μαθητές/τριες στην οποία θα συμμετέχει ο Στιβανάκης Βίκτωρας, Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Υπεύθυνος Εθελοντισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Βασιλάκης Δημοσιογράφος – Προϊστάμενος  ΕΡΤ Πάτρας, Πρόεδρος ΔΣ Μουσείου Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ. … περισσότερα

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

pascha 2025

Πρόσκληση συμμετοχής μαθητών/τριών στους «3ους Ελληνικούς Αγώνες Λόγου» με θέμα τη Δημοκρατία

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, με τους Διοργανωτές των Ελληνικών Αγώνων Λόγου σας ενημερώνουμε για την πρόθεση διεξαγωγής των «3ων Ελληνικών Αγώνων Λόγου» με θέμα την “Δημοκρατία”.

Στους 3ους Μαθητικούς Αγώνες Λόγου έχουν δυνατότητα συμμετοχής ομάδες μαθητών/τριών αποκλειστικά της Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων της ΔΔΕ Αχαΐας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με προτεινόμενη ημερομηνία την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 (09:00 – 13:30).

Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας με δράσεις για την άσκηση των νέων στον προφορικό λόγο, την εξοικείωσή τους με την έννοια της Δημοκρατίας, την καλλιέργεια κριτικής σκέψης, την πνευματική ανέλιξη και τη δικτύωσή τους με τους συμμαθητές τους. Οι αγώνες, θα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ενότητες:

  • Ομιλία (Ατομική Συμμετοχή),
  • Διαξιφισμοί (Ομαδική Συμμετοχή),
  • Συζήτηση και Δημιουργία περιεκτικού μηνύματος (Ομαδική Συμμετοχή).

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές/τριές τους στους 3ους Αγώνες Λόγου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025  συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/6TpCM7y1GNEfZJrS6 . … περισσότερα

Διαγωνισμός Φωτογραφίας για μαθητές/τριες με θέμα: «Στάλα τη στάλα το νερό, τρυπάει το λιθάρι»

αφισα 2025 Διαγωνισμός νερόΗ Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΠ) και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Αχαΐας, διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά Τοπικό Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα:

«Στάλα τη στάλα το νερό, τρυπάει το λιθάρι»

Στόχοι του Διαγωνισμού είναι οι μαθητές/τριες να:

  • Εξερευνήσουν την επίδραση του νερού στα ορυκτά, τα πετρώματα και το έδαφος, κατανοώντας τη διαβρωτική και μεταμορφωτική του δύναμη.
  • Αντιληφθούν τον καθοριστικό ρόλο του νερού στη διατήρηση και λειτουργία των υδατικών οικοσυστημάτων, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.
  • Ανακαλύψουν τη σημασία της αλληλεπίδρασης μεταξύ νερού και πετρώματος στη διαμόρφωση των γεωμορφών, των φυσικών σχηματισμών και του μοναδικού φυσικού τοπίου
  • Κατανοήσουν τη ζωτική σημασία της ορθής διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων οικοσυστημάτων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την επιβίωση όλων των οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.
  • Ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία των φυσικών πόρων, όπως το νερό και τα πετρώματα, ως θεμέλιο της ανθρώπινης ευημερίας και της βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου τους.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι μαθητικές περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων της Αχαΐας, οι οποίες υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (σε οποιαδήποτε θεματική) κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά να:

  • ανακαλύψουν “γεωμορφές”, που αποκαλύπτουν τη σχέση μεταξύ εδάφους, πετρωμάτων και ορυκτών με το νερό (γλυκό ή θαλασσινό) στον τόπο τους, στην Αχαΐα.
  • αποτυπώσουν τέτοια σημεία/περιοχές της Αχαΐας σε φωτογραφίες
  • γράψουν τίτλο, λεζάντα με σύντομες πληροφορίες, στο συνοδευτικό έγγραφο κάθε φωτογραφίας, το οποίο επισυνάπτεται στην εγκύκλιο
  • ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους και τα συνοδευτικά έγγραφα, μέχρι τις 30 Απριλίου 2025 σε κοινόχρηστο χώρο αποθήκευσης (drive), η διεύθυνση του οποίου θα κοινοποιηθεί στους/στις ενδιαφερόμενους/ες.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αποτελέσει μια σημαντική εκπαιδευτική συλλογή φωτογραφιών για την επίδραση του νερού στα χερσαία οικοσυστήματα και στα ορυκτά/πετρώματα, η οποία θα αξιοποιηθεί από τους διοργανωτές.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές/τριές τους στον διαγωνισμό παρακαλούμε να το δηλώσουν έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής:

https://forms.gle/1XNaoUJdvTxtTHpj6 .


… περισσότερα

Διαδραστικό – Εξ αποστάσεως Σεμινάριο με θέμα: «Γεωπεριβαλλοντικά και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Γεωλογία και Μύθος σε Συνομιλία»

ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣΤο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Στυλίδας-Υπάτης (Κ.Ε.ΠΕ.Α. Στυλίδας-Υπάτης), σε συνδιοργάνωση με τις Υπεύθυνες

Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Κυκλάδων και Φθιώτιδας, στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου (ΕΘΔ) «Γεωπεριβαλλοντικά-Γεωμυθολογικά Μονοπάτια» που συντονίζει το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Στυλίδας-Υπάτης, θα υλοποιήσει Διαδραστικό – Εξ αποστάσεως  Σεμινάριο με θέμα:

«Γεωπεριβαλλοντικά και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Γεωλογία και Μύθος σε Συνομιλία»

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας που:

  • συμμετέχουν στο ΕΘΔ «Γεωπεριβαλλοντικά-Γεωμυθολογικά Μονοπάτια»
  • υλοποιούν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
  • προτίθενται να υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα την επόμενη σχολική χρονιά

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τη θεματολογία και τις διδακτικές προσεγγίσεις του ΕΘΔ «Γεωπεριβαλλοντικά-Γεωμυθολογικά Μονοπάτια» με το νέο ξεκίνημά του.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • η κατανόηση των φαινομένων που προσπάθησαν να εξηγήσουν οι μύθοι σε μία εποχή που δεν είχαν αναπτυχθεί φυσικές επιστήμες,
  • η αποσαφήνιση σχετικών όρων και εννοιών
  • η ανάπτυξη επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας,
  • η παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή επιθυμούν να υλοποιήσουν προγράμματα Π.Ε. που άπτονται της θεματολογίας του Δικτύου.

Χρόνος και Διάρκεια σεμιναρίου: Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω webex, το απόγευμα της Τρίτης 8 Απριλίου 2025 από τις 18:00 έως τις 21:00. Θα αποσταλεί σύνδεσμος στους ενδιαφερόμενους την προηγούμενη ημέρα της υλοποίησης του σεμιναρίου. … περισσότερα

Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός: Η Θάλασσα Ενώνει Ανθρώπους και Πολιτισμούς»

kastroriouΗ Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας και την Υπεύθυνη ΠεριβαλλοντικήςΛΟΓΟΤΥΠΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Εκπαίδευσης ΔΠΕ Αχαΐας διοργανώνουν Σεμινάριο με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός: Η Θάλασσα Ενώνει Ανθρώπους και Πολιτισμούς».

Η Πάτρα υπήρξε διαχρονικά ένα κοσμοπολίτικο κέντρο με ευρωπαϊκό και διεθνή χαρακτήρα και μεγάλη εμπορική και πολιτιστική δραστηριότητα. Η σημαντική γεωγραφική τοποθεσία της Πάτρας έχει καθορίσει την ιστορία της. Η πόλη μας εκτίθεται ως ανοιχτό μουσείο, ως τόπος γνώσης, ανακάλυψης και εξερεύνησης μέσα από τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα εκθέματα των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου και τα Μνημεία της πόλης μας, αποκαλύπτοντας τις πολυάριθμες ιστορίες και περιβαλλοντικές – πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις που έχουν διαμορφώσει την ταυτότητα αυτού του σημαντικού λιμανιού της Μεσογείου.

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2025 (10:00 – 13:30) στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο πεδίο, με στόχο την ανάδειξη της Πάτρας ως σταυροδρόμι πολιτισμών, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας.

Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν Περιβαλλοντικά Προγράμματα στους θεματικούς άξονες:

  • Το περιβάλλον ως πεδίο συνάντησης των πολιτισμών
  • Περιβάλλον και μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικοί τόποι
  • Περιβάλλον και ιστορία

σε μια μοναδική περιβαλλοντική – πολιτιστική εξερεύνηση της πόλης της Πάτρας με ορίζοντα τη θάλασσα και την ιστορία της, με Υπεύθυνη Επιμέλειας και Σχεδιασμού την κ. Γεωργία Μανωλοπούλου (ΜΑ Μουσειολόγος), και Υπεύθυνες Υλοποίησης τις κκ Ελένη Αντωνακοπούλου (Δασκάλα- MSc στις Επιστήμες της Αγωγής- Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής ΔΠΕ Αχαΐας) και Ιωάννα Παπαϊωάννου (Γεωλόγο –MSc στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες – Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής ΔΠΕ Αχαΐας). … περισσότερα

Δανεισμός Μουσειοσκευής για τους ορυκτούς πόρους

από τα βάθη της γηςΤο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών διαθέτει στα σχολεία της ΔΔΕ Αχαΐας μουσειοσκευή με θέμα «Από τα βάθη της Γης … στην τσέπη σου» , η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΜΕΤ στο Πρόγραμμα OCM του ICCROM, για την υποστήριξη των 17 στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Η μουσειοσκευή είναι εκπαιδευτική βαλίτσα που περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό και οδηγίες για την υλοποίηση δραστηριοτήτων από τον εκπαιδευτικό στην τάξη του, στο πλαίσιο Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ή σχετικού γνωστικού αντικειμένου, με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαίτερης αξίας των ορυκτών πόρων αλλά και του τρόπου με τον οποίο αυτοί επηρεάζουν την κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον στην κατεύθυνση της αειφορίας.

Στόχοι των δραστηριοτήτων είναι η:

  • Γνωριμία των μαθητών/τριών με τους ορυκτούς πόρους και αναγνώριση των ιδιοτήτων τους μέσω πειραματισμού και αλληλεπίδρασης.
  • Κατανόηση της σημασίας των ορυκτών πόρων στην καθημερινή ζωή και σύνδεσή τους με το κινητό τηλέφωνο.
  • Αλληλεπίδραση με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει την χρήση και την διαχείριση του κινητού, καθώς και την εξόρυξη και χρήση των ορυκτών πόρων.
  • Ανάπτυξη κριτικής σκέψης, φαντασίας, δημιουργικότητας, συνεργασίας.
  • Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η μουσειοσκευή έχει σχεδιαστεί για την ηλικιακή ομάδα των μαθητών/τριών του Γυμνασίου και περιέχει εκπαιδευτικό υλικό και οδηγίες για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων από τον εκπαιδευτικό για την ανάπτυξη της συνεργασίας, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την ενεργοποίηση αισθήσεων, την ανάπτυξη της φαντασίας & της παρατηρητικότητας, την έκφραση ιδεών και την δημιουργική έκφραση των μαθητών/τριών. … περισσότερα

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α./ πρώην Κ.Π.Ε.) κατά το σχολ. έτος 2024-2025»

Για το σχολικό έτος 2024-2025 το πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης των διδακτικών επισκέψεων των σχολικών μονάδων στα Κ.Ε.ΠΕ.Α. ορίζεται με το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α  Φ11/10114/Δ7 /29-01-2025 ως ακολούθως:

  • Το κάθε Κ.Ε.ΠΕ.Α. δύναται να επιλέγει τον κατάλληλο τρόπο ανάπτυξης και υλοποίησης των προγραμμάτων του, είτε με τη φυσική παρουσία μαθητών /τριών /εκπαιδευτικών, είτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Οι σχολικές μονάδες επιλέγουν τα προγράμματα για τα οποία κρίνουν ότι ενδιαφέρονται οι μαθητές και οι μαθήτριές τους, έτσι ώστε τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τους στόχους κάθε σχολείου και προς τούτο συνεργάζονται με τους/τις Υπεύθυνους και τα Κ.Ε.ΠΕ.Α.
  • Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα συγκεντρώσει τα αιτήματα των σχολικών μονάδων και θα καταρτίσουν σχετικό πίνακα με τις σχολικές μονάδες που αιτούνται εκπαιδευτικών επισκέψεων. Σε σχέση με τη σειρά προτεραιότητας, κατά την κατάρτιση των πινάκων, θα ληφθούν υπόψη:
    • η υλοποίηση εγκεκριμένου προγράμματος (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας)
    • η συνάφεια του προγράμματος με το αντίστοιχο πρόγραμμα του Κ.Ε.Π.Ε.Α. καθώς και
    • η συχνότητα εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου σε Κ.Ε.ΠΕ.Α.

… περισσότερα

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση