Αγώνες Λόγου με θέμα τη Δημοκρατία: Ψηφοφορία καλύτερου περιεκτικού μηνύματος

eikona.1Σας ενημερώνουμε, ότι τον Μάιο του 2023 πραγματοποιηθήκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”, οι πρώτοι Ελληνικοί Αγώνες Λόγου με θέμα τη Δημοκρατία, με την συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου από  σχολεία της Αχαΐας.

Οι Αγώνες Λόγου με θέμα τη Δημοκρατία, αποτελούνται από τρεις ενότητες:(ατομικές ομιλίες, διαξιφισμοί και διαγωνισμός περιεκτικού μηνύματος. Στην τελευταία ενότητα, αυτή του περιεκτικού μηνύματος, οι ομάδες που συμμετείχαν, κλήθηκαν να διαγωνιστούν στέλνοντας το «Περιεκτικό τους Μήνυμα» στο θέμα: «Βοηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην κοινωνικοποίηση μας;».

Τα μηνύματα των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν:

  1.  «Αλληλεπίδραση»
  2.  «Όλοι μαζί συνδεδεμένοι!»
  3. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικοί φορείς κοινωνικοποίησης. Μας ενημερώνουν, μας ψυχαγωγούν αλλά η υπερβολική χρήση τους προκαλεί προβλήματα στην υγεία, σωματική και ψυχολογική»
  4. «Η σωστή, με σύνεση και μέτρο χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλει στην εξωστρέφεια, στην ανάπτυξη φιλικών δεσμών και στην διατήρηση οικογενειακών σχέσεων, μηδενίζοντας τις αποστάσεις»
  5. «Αν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία, πολλές φορές καθοδηγούν τους νέους σε αρνητικά πρότυπα όπως η βία και ο υπερ-καταναλωτισμός»
  6.  «Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Ο πιο γρήγορος τρόπος να γνωρίσεις τον κόσμο»
  7.  «Τα λέμε στο chat

 

Προκειμένου να επιλεγεί – από τους μαθητές/τριες- ένα από τα παραπάνω μηνύματα σας ζητούμε να ψηφίσουν οι μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου και να επιλέξουν αυτό που θεωρούν ως αντιπροσωπευτικότερο στο ερώτημα: «Βοηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην κοινωνικοποίηση μας;»

Τα κριτήρια επιλογής θα αφορούν: την πρωτοτυπία, το ελκυστικό  της διατύπωσης , την ανάδειξη της συνάφειας με το θέμα και την περιεκτική και σύντομη διατύπωση του μηνύματος.

… περισσότερα

Επιμορφωτικό ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέμα ‘‘Από την ελληνική μυθολογία στο διάστημα, με την οπτική της Εκπαίδευσης για την Αειφορία’’

myth2space2 copy2Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα:
‘‘Από την ελληνική μυθολογία στο διάστημα, με την οπτική της Εκπαίδευσης για την Αειφορία’’ την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18:00-21:00

Το Σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘‘Από την ελληνική μυθολογία στις διαστημικές αποστολές της NASA’’  (σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 17483/ 13-10-2023, Έγγραφο της ΔΔΕ Αχαΐας.) με επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος τον κ. Βασίλειο Λαμπρινουδάκη, ομότιμο καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που είτε:

  • έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘‘Από την ελληνική μυθολογία στις διαστημικές αποστολές της NASA’’
  • επιθυμούν να ενταχθούν τώρα

και θα υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Πολιτιστικών Θεμάτων ή μικρή περιβαλλοντική/ πολιτιστική δράση.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι:

  1. κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης – Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
  1. κ. Δρ. Ζώζη Παπαδοπούλου – Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
  1. Γεωργία Μανωλοπούλου – ΜΑ Μουσειολόγος, Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών/ΥΠΠΟΑ.
  1. Δρ. Αιμιλία Σμυρλή – Αστροφυσικός, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα και στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετική βεβαίωση τεσσάρων (4) διδακτικών ωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο https://forms.gle/zKdozHUuKQdU9EMx5, μέχρι και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 (ώρα 10:00) για να λάβουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τον απαραίτητο σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex.

Yβριδική Εκδήλωση «ΜΕΤ ΠΠ: Μουσειοσκευές για το νερό» / Συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία του νερού

αφίσα EHAK 2023Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση συνδιοργανώνουν τη Υβριδική Εκδήλωση, την Κυριακή 12/11/2023, στις 18.30 με θέμα: «ΜΕΤ ΠΠ: Μουσειοσκευές για το νερό / Συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία του νερού».

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς και στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης. Οι δραματικές οικολογικές καταστροφές, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζουν καταλυτικά όπως είναι φυσικό επόμενο, τον κύκλο του νερού και κατ’ επέκταση την ύπαρξη όλου του οικοσυστήματος πάνω στον πλανήτη Γη. Για το λόγο αυτό η Γιορτή της Επιστήμης στην Ελλάδα έχει ως κεντρικό θέμα “Το νερό στη δίνη της κλιματικής αλλαγής»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από στελέχη του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας οι μουσειοσκευές με αντικείμενο το νερό (που σχεδίασε και υλοποίησε το Μουσείο με χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Εταιρίας ΤΙΤΑΝ):

  1. Για την ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: «Οι περιπέτειες της Σταγονούλας, ο κύκλος του νερού» για την Γ’ &Δ’ Δημοτικού και «Άκης Σταγονάκης η πηγή της ζωής...» για την Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού που θα ταξιδέψουν στα σχολεία της Πάτρας από 6-16 Νοεμβρίου 2023 με συνοδεία εθελοντών εμψυχωτών του Μουσείου, στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης και θα είναι διαθέσιμες για δανεισμό στα σχολεία.
  2. Για την ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: «Κι αν πούμε το νερό νεράκι…» που προετοιμάζεται και θα είναι έτοιμη προς χρήση από τον Ιανουάριο 2024 για τους/τις μαθητές/τριες των Γυμνασίων.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια για το νερό από τη Χορωδία του 62ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Στη συνέχεια, εθελοντές θα παρουσιάσουν τις μουσειοσκευές σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν να τις δούν δια ζώσης με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε Κυριακή 12/11/2023, στις 18.30

Ενημέρωση για την υποβολή Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

programmata peΓια την υποβολή Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αφού ενημερωθείτε για την «πορεία ανάπτυξης ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»  συμπληρώστε το έντυπο υποβολής (2023-24) και μαζί με:

τα αποστέλλετε στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μόνο ηλεκτρονικά  έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στο envir-edu@dide.ach.sch.gr. … περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το σχολικό έτος 2023-24.

dentroΟι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΠΕ & ΔΔΕ Αχαΐας διοργανώνουν εισαγωγικό σεμινάριο 4 διδακτικών ωρών, με θέμα «Σχεδιάζοντας το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, διαδικτυακά –στην εκπαιδευτική πλατφόρμα WEBEX- και ώρες 18:00 -21:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων χωρίς εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και οι οποίοι προτίθενται να υλοποιήσουν περιβαλλοντικό πρόγραμμα την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Σκοπός του εισαγωγικού, στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Σεμιναρίου είναι να αποσαφηνιστούν έννοιες της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, να παρουσιαστούν μεθοδολογικά εργαλεία και να βοηθηθούν οι εκπαιδευτικοί στην υποβολή και υλοποίηση προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. … περισσότερα

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Περιβαλλοντικού/ Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα ‘‘Από την ελληνική Μυθολογία στις διαστημικές αποστολές της NASA’’

myth2space2 copy2Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων προτίθενται να συνεργαστούν με τα Αρσάκεια Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘‘Από την ελληνική Μυθολογία στις διαστημικές αποστολές της NASA’’. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Φιλοσοφία του προγράμματος: Η αφορμή για τη δημιουργία αυτού του προγράμματος είναι η αποστολή Artemis της NASA και η προσσελήνωση της πρώτης γυναίκας και του πρώτου έγχρωμου άνδρα, με απώτερο στόχο την προσεδάφιση στον Άρη, καθώς και η σύνδεση της αποστολής αφενός με τη σοφία της ελληνικής μυθολογίας και αφετέρου με την διεθνή κίνηση Alpha Mission – Δelos, η οποία μέσα από την ιστορία και τη μυθολογία του νησιού του Απόλλωνα και της Άρτεμης αναδεικνύει την ανθρωπιστική και περιβαλλοντική πλευρά του ιστορικού αυτού νέου τεχνολογικού βήματος της ανθρωπότητας. Είναι αποτέλεσμα και της παρότρυνσης της NASA προς τα σχολεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, να ασχοληθούν με ένα τόσο επίκαιρο ζήτημα.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα: βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση της μάθησης, δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να ασχοληθούν, να προβληματιστούν και να πάρουν πρωτοβουλίες μέσα από σχέδια εργασίας και βιωματικές δράσεις για θέματα της επικαιρότητας, όπως η κλιματική κρίση, επιτρέπει την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, στηρίζεται σε διαθεματική – διεπιστημονική προσέγγιση της γνώσης καθώς και στη διερευνητική μάθηση και συμβάλει στο άνοιγμα του σχολείου και στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ σχολείων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα σχολεία και προσφέρεται για σχεδιασμό σχετικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων ή μικρών περιβαλλοντικών/ πολιτιστικών  δράσεων, περιλαμβάνοντας και δράσεις STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Math) και SHTEAM (Science, Humanities, Technology, Engineering, Art, Mathematics). … περισσότερα

Σεμινάριο εκπαιδευτικών «Η μεθοδολογία Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking)» στο πλαίσιο του δικτύου «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ».

CeremonyBackgroundH Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, οργανώνει δια ζώσης  Σεμινάριο εκπαιδευτικών διάρκειας 3 διδακτικών ωρών με θέμα «Η μεθοδολογία Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking)» στο πλαίσιο του δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ».

Το δίκτυο «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ» συντονίζεται από το  WWF Hellas με την πολύτιμη δωρεά  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), την υποστήριξη των ιδρυμάτων A. Γ. Λεβέντη και Μποδοσάκη και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Στο δίκτυο συμμετέχουν μαθητές από 40 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα που αναλαμβάνουν δράση, καινοτομούν και σχεδιάζουν λύσεις για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της σχολικής τους κοινότητας. Από την Αχαΐα συμμετέχουν τα σχολεία: Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου, 12ο ΓΕΛ Πάτρας, ΓΕΛ Παραλίας και 1ο Ε.Κ. Πάτρας.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η ευρύτερη κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην μεθοδολογία της Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking)  που ανοίγει ένα νέο δρόμο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και μετατρέπει τα σχολεία σε «εργαστήρια ιδεών και λύσεων» μέσα από τις αρχές της καινοτομίας.

Το Σεμινάριο – Εργαστήριο θα υλοποιηθεί δια ζώσης, την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 18:00 – 21:00 στο 6ο Γυμνάσιο Πάτρας (Έλληνος Στρατιώτου & Αγίας Σοφίας ).

Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου, οι κ.κ. Ελένη Σβορώνου και Νάνσυ Κουταβά από την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Eλλάς και η  Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Αχαΐας  κ. Ελένη Αντωνακοπούλου. … περισσότερα

Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ »

ΚΠΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΤο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Μεσολογγίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού του έργου για το σχολικό έτος 2023-2024, προγραμματίζει την υλοποίηση διά ζώσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2023 για τις σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν για μαθητές/τριες Γυμνασίων & Λυκείων είναι:

  1. Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου
  2. Αλυκές Μεσολογγίου
  3. Δάσος Φράξου… υπόσχεση ζωής

Συνοπτική περιγραφή των παραπάνω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και του διδακτικού ωραρίου μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου http://kpemesol.sch.gr, στην ενότητα “Οι δράσεις”, υποενότητα “Εκπαιδευτικά Προγράμματα”. … περισσότερα

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κλειτορίας – Ακράτας »

kpe teliko resizeΤο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Κλειτορίας-Ακράτας απευθύνει πρόσκληση στις σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Εκπ/σης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής τους στα προγράμματά του, στις εγκαταστάσεις του στην Κλειτορία και στην Ακράτα. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν έως την έκδοση της νέας εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για τις επισκέψεις στα ΚΕΠΕΑ..

Στην Κλειτορία υλοποιούνται μονοήμερα και πολυήμερα προγράμματα, ενώ στην Ακράτα μονοήμερα, σε διάφορους θεματικούς άξονες. Τα προγράμματα και οδηγίες για την υλοποίησή τους μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κλειτορίας – Ακράτας http://kpe-kleit.ach.sch.gr/plirofories.htm

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν αδαπάνως για το ΚΠΕ και η δαπάνη για τη διαμονή και σίτιση των συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών στα πολυήμερα προγράμματα επιβαρύνει τους ίδιους. Θα υλοποιηθούν τα Προγράμματα: … περισσότερα

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης» του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

733298

 

Ο Δήμος Πατρέων θα λειτουργήσει και το σχολικό έτος 2023-24, για 13η χρονιά τα θεματικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης που έχει δημιουργήσει. Ειδικότερα θα λειτουργήσουν και θα είναι διαθέσιμα για επισκέψεις σχολείων καθημερινά:

 

  • Σπίτι του Νερού (Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού (Δεξαμενή Φρουρίου Πάτρας, Παπαδιαμαντοπούλου 19)
  • Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης για την Βιομάζα (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μονοδεντρίου,  Ι. Σταυρόπουλου 36)
  • Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους (Πουρναρόκαστρο Πατρών)
  • Το Οικολογικό Πάρκο Έλους Αγυιάς Πατρών (σε συνεργασία με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων).

Βασικός σκοπός  αυτών κέντρων είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με:

  • θέματα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Παναχαϊκού όρους και του Έλους Αγυιάς Πατρών
  • το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και της ενεργειακής εξοικονόμησης,
  • την αειφορική χρήση του νερού στη καθημερινή μας ζωή,
  • την ανακύκλωση υλικών.

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Κέντρων, περιλαμβάνει δραστηριότητες, βασισμένες σε οπτικοακουστικό υλικό, περιβαλλοντικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά φύλλα εργασίας. … περισσότερα

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση