Περιβαλλοντική ενημέρωση μαθητών /τριών

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Υποτρόφους του, έχει δημιουργήσει δικτύωση και συνέργειες που δίνουν τη δυνατότητα σύγχρονης περιβαλλοντικής ενημέρωσης των μαθητών/τριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Στα πλαίσια αυτά ο κος Χρήστος Ακράτος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης προτίθεται να παρουσιάσει στους/στις μαθητές/τριες σύγχρονα θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων και διαχείρισης υγρών αποβλήτων.

Οι μαθητές/τριες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες ερευνητικές μελέτες σε θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων & διαχείρισης υγρών αποβλήτων και να συζητήσουν με τον ειδικό επιστήμονα θέματα που τους/τις προβληματίζουν.

Η ενημέρωση μπορεί να γίνει στα πλαίσια:

 • υλοποίησης του περιβαλλοντικού τους Προγράμματος
 • του σχετικού μαθήματός τους (κατόπιν ειδικής αδείας)

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να «προσφέρουν» στους/στις μαθητές/τριές τους αυτή την επιστημονική ενημέρωση παρακαλούμε να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/3aQ7kAMdyP5gDhJPA έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως Eργαστήριο με τίτλο ‘‘1000 ΠΡΟΣΩΠΑ – Μαθαίνω να ζωγραφίζω πορτραίτα’’

Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Β΄ & Γ’ Αθήνας, Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Χανίων, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Δ΄ Αθήνας, Λακωνίας και Σερρών δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων, προτίθενται να διοργανώσουν εκπαιδευτικό εξ αποστάσεως εργαστήριο, διάρκειας 3 διδακτικών ωρών με θέμα:
‘‘1000 ΠΡΟΣΩΠΑ – Μαθαίνω να ζωγραφίζω πορτραίτα’’
Το Σεμινάριο – Εργαστήριο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18.30 έως 20.30 στην πλατφόρμα webex.

Στο εργαστήριο αυτό θα παρουσιαστεί η μέθοδος της Λωξάντρας Λούκας, με στόχο οι εκπαιδευτικοί να την εφαρμόσουν στα σχολεία τους. Η μέθοδος αυτή είναι εύκολη για οποιονδήποτε/οποιαδήποτε, καθώς περιλαμβάνει μια σειρά από απλά βήματα και σαφείς οδηγίες. … περισσότερα

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό εξ αποστάσεως Σεμινάριο με θέμα: ‘‘Από Τις Γκραβούρες Του Παρελθόντος Στα Σχέδιά Μας Για Το Μέλλον ’’

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ & Γ’ Αθήνας, Αργολίδας, Ημαθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Ρεθύμνου και Χανίων δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων προτίθενται να διοργανώσουν επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο, με θέμα:

‘‘Από Τις Γκραβούρες Του Παρελθόντος Στα Σχέδιά Μας Για Το Μέλλον’’

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του υπό ίδρυση ομώνυμου Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των δράσεων που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 για τη σχολική κοινότητα.

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι

 • ο κ. Νίκος Μπελαβίλας – Καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος
 • η κ. Βίλλυ Φωτοπούλου, Διευθύντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,
 • ο κ. Γιάννης Ν. Δρίνης, Λαογράφος, Προϊστάμενος Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και
 • η κ. Έλενα Μπαζίνη, ΠΕ Λαογράφων/Κοινωνικών Ανθρωπολόγων/Εθνολόγων, Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 (18.00 έως 21.00) και στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετική βεβαίωση τεσσάρων (4) διδακτικών ωρών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. 

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο https://forms.gle/DjLZVsiVC3NHraFT6 έως το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 στις 14:00.

… περισσότερα

Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Η τεχνική της συγγραφής άρθρου, για θέματα που αφορούν στο Περιβάλλον και την Αειφορία»

H Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης οργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Η τεχνική της συγγραφής άρθρου, για θέματα που αφορούν στο Περιβάλλον και την Αειφορία», με επιμορφωτές τους κ.κ Μαίρη Κωττούλα, PhD, φιλόλογο στο Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων, Ιωάννα Παπαΐωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας και Αργύρη Δεμερτζή, Δημοσιογράφο ECO PRESS.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν ως δημοσιογράφοι, να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές και τις τεχνικές σύνταξης άρθρου, ακολουθώντας ταυτόχρονα και τα διεθνή κριτήρια που έχει θεσπίσει ο Διεθνής Συντονιστής του δικτύου ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Θα συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια όπου θα αναλάβουν να επεξεργαστούν και να αξιολογήσουν άρθρα, που θα αφορούν σε διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα, σύμφωνα με τα κριτήρια του Διεθνή Διαγωνισμού του δικτύου ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18:00-19:30.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο https://forms.gle/hvTiAGcBri6nPvpv6 μέχρι και τη Δευτέρα 15/2/2021. Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους με e-mail και θα λάβουν τον απαραίτητο σύνδεσμο για την συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα σταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά μετά το πέρας του σεμιναρίου.

Επιμορφωτικές εξ αποστάσεως Συναντήσεις με Παιδαγωγικές Δραστηριότητες για τις δράσεις «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ του 1821» & «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ και ο ρόλος τους στην επανάσταση» (Παρασκευή 12/2/2021)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με:

 • την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας
 • τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων
 • τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων,

διοργανώνουν  δυο επιμορφωτικές εξ αποστάσεως συναντήσεις την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 (18.00 – 19:30 & 19:00-21.00) με Παιδαγωγικές Δραστηριότητες στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων για τον «Εορτασμό των 200 χρόνων  από την Επανάσταση του 1821»

Στις συναντήσεις συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν τις δράσεις :

 • «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ του 1821» και
 • «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ και ο ρόλος τους στην επανάσταση»

Οι συναντήσεις διοργανώνονται με σκοπό να δώσουν  ιδέες, πηγές και διδακτικά εργαλεία στους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν τις δράσεις «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ του 1821» και «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ και ο ρόλος τους στην επανάσταση» στα πλαίσια των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων ή σχετικών γνωστικών αντικειμένων (ιστορία, λογοτεχνία, μουσική κ.ά.) (σύμφωνα με το Φ.22/11145/11-12-2020 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. & Δ. Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας)

… περισσότερα

Το εκπαιδευτικό υλικό του ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ » «Ο πλανήτης στο πιάτο μας: Ένα εργαστήριο για τη βιώσιμη διατροφή»

Την παρουσίαση του εργαστηρίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Έγκριση συμμετοχής σε Επιμορφωτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο – Εργαστήριο εκπαιδευτικών «Ο πλανήτης στο πιάτο μας: Ένα εργαστήριο για τη βιώσιμη διατροφή»

Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, οργανώνουν διαδικτυακό  Σεμινάριο – Εργαστήριο εκπαιδευτικών διάρκειας 3 διδακτικών ωρών με θέμα «Ο πλανήτης στο πιάτο μας: Ένα εργαστήριο για τη βιώσιμη διατροφή».

Το Σεμινάριο – Εργαστήριο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά, την ΠΕΜΠΤΗ 04 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18:00 – 20:00 στην πλατφόρμα ZOOM.

Στόχος του Σεμιναρίου – Εργαστηρίου είναι επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί ώστε να αποκτήσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ευαισθητοποιήσουν τους/τις μαθητές/τριές τους να υιοθετήσουν τη βιώσιμη διατροφή, να αλλάξουν συμπεριφορές και να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Το 25% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου οφείλεται στην διατροφή. Αναφερόμαστε σε όλον τον κύκλο ζωής των προϊόντων που καταναλώνουμε, από το χωράφι ως το…στομάχι! και ακόμη χειρότερα ως τη…χωματερή. Στο πιάτο μας βρίσκεται η βιοποικιλότητα, η κλιματική αλλαγή, το έδαφος, το νερό, όλη η φύση! Ωστόσο και οι λύσεις είναι στο πιάτο μας και η διατροφή μπορεί να αποτελέσει μια καλή πύλη εισόδου για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και αλλαγής συμπεριφοράς των νέων . … περισσότερα

Υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΑΡΧΕΛΩΝ με τίτλο: Ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών

Υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών και από σχολεία που βρίσκονται μακριά με τη βοήθεια της τεχνολογίας και η υλοποίηση του εγκεκριμένου προγράμματος του ΑΡΧΕΛΩΝ με τίτλο: Ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών, τo οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες της Π/βάθμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και δωρεάν για τους/τις μαθητές/τριες και αυτό , εφόσον το περιεχόμενό του είναι ταυτόσημο με αυτό το οποίο έχει εγκριθεί από το ΙΕΠ.
2. Υλοποιείται μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και τη σύμφωνη γνώμη του/της Διευθυντή/τριας της σχολικής μονάδας ως προς τις εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και τη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε συνθήκες μετάδοσης του Covid-19.
3. Σε περίπτωση υλοποίησης του προγράμματος στο σχολικό χώρο μπορούν να εισέρχονται δύο (2) άτομα το ανώτερο σε κάθε Τμήμα πλέον του εκπαιδευτικού, σύμφωνα με το 147ο Απόσπασμα Πρακτικού της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
4. Έχουν ενημερωθεί οι γονείς/κηδεμόνες για την προαιρετική συμμετοχή των μαθητών/τριών στο πρόγραμμα και έχει εξασφαλιστεί από τη σχολική μονάδα η ενυπόγραφη δήλωση συναίνεσής τους.
5. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποχρεωτική παρουσία του/της εκπαιδευτικού της τάξης και δεν υπερβαίνει σε διάρκεια τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.

… περισσότερα

Το υλικό που σχετίζεται με την εκδήλωση «Ρύπανση από πλαστικό»

Όλο το υλικό που σχετίζεται με την εκδήλωση «Ρύπανση από πλαστικό», θα το βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
1. Το padlet της εκδήλωσης
Αν και το padlet της εκδήλωσης περιλαμβάνει τα πάντα ξεχωρίζουμε για ευκολία χρήσης και σας στέλνουμε τα παρακάτω:
2. Οι εισηγήσεις με τη σειρά που παρουσιάστηκαν

2.1. Ρύπανση από πλαστικά! Μας ενδιαφέρει; Χρυσούλα Αθανασίου, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου. Παρουσίαση pdf.
Ρύπανση από πλαστικά! Μας ενδιαφέρει; Παρουσίαση με αφήγηση που για οικονομία χώρου και ευκολία αποστολής έχει ανέβει σε μορφή mp4 στο YouTube.
2.2. «Μια θάλασσα για μας και τις μελλοντικές γενιές: ρύπανση από πλαστικά» η πρόταση του ΚΠΕ Δραπετσώνας για ένα εξ Αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σταυρούλα Τριανταφύλλου και Θεολογία Αβδελλή, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας
Δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση:
Α. Ποιο αντικείμενο νομίζεις ότι συναντάμε συχνότερα στις ελληνικές θάλασσες και παραλίες;
Β. Πηγές και επιπτώσεις των θαλάσσιων απορριμμάτων
Γ. Κουίζ: Ο Νόμος 4736 του 2020 ορίζει…
2.3. Το πραγματικό περιβαλλοντικό κόστος των πλαστικών μιας χρήσης και η ανάγκη αντικατάστασής τους. Αχιλλέας Πληθάρας – WWF Ελλάς
2.4. Η ενεργοποίηση των μαθητών μέσα από την παρακολούθηση της παράκτιας ρύπανσης με βάση την προσέγγιση της επιστήμης των πολιτών (citizen science) στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε μια παραλία». Ντίνος Τσουκαλάς- WWF Ελλάς
Επίσης χρήσιμο υλικό είναι:
Ο Οδηγός αντικατάστασης και ανακύκλωσης πλαστικών του WWF Ελλάς

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Ρύπανση από πλαστικά»

Την Τετάρτη 20/1/2021, και ώρες 6.30-9.00 μμ. πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Webex events επιμορφωτική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από 20 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και 19 Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Την επιμορφωτική συνάντηση παρακολούθησαν 1000 και πλέον εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα με αυξημένο ενδιαφέρον. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Αναστασία Γκίκα, η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, ενώ ανέδειξε τη σημασία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις για τα φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θοδωρής Μαρδίρης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα της επιμορφωτικής εκδήλωσης περιελάμβανε: -Εισαγωγική εισήγηση της κ. Χρυσούλας Αθανασίου, Υπεύθυνης του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, με θέμα: “Ρύπανση από πλαστικά! Μας ενδιαφέρει;” -Παρουσίαση του εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού προγράμματος “ Μια θάλασσα για μας και τις μελλοντικές γενιές: ρύπανση από πλαστικά“ του ΚΠΕ Δραπετσώνας με διαδραστικές δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες, από τις κ.κ. Σταυρούλα Τριανταφύλλου και Θεολογία Αβδελλή, Υπεύθυνη και Αν. Υπεύθυνη του ΚΠΕ Δραπετσώνας -Εισηγήσεις από τους εκπροσώπους της οργάνωσης WWF Ελλάς, κ.κ. Αχιλλέα Πληθάρα και Ντίνο Τσουκαλά σχετικά με το περιβαλλοντικό κόστος των πλαστικών μιας χρήσης και την ανάγκη αντικατάστασή τους, καθώς και την παρακολούθηση της παράκτιας ρύπανσης με βάση την προσέγγιση της επιστήμης των πολιτών (citizen science) .

Οι 1000 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν ενεργητικά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τα ερωτήματά τους ανέδειξαν την εθνική εμβέλεια του ζητήματος και την άμεση ανάγκη της κινητοποίησης όλων των σχολείων για την επιτυχή εφαρμογή της νομοθεσίας απόσυρσης των πλαστικών μιας χρήσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των συσκευασιών των σχολικών γευμάτων με ανακυκλώσιμες. Έντονα απασχόλησε επίσης τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς η ανάγκη ενίσχυσης των υποστηρικτικών ενεργειών προς τα περιβαλλοντικά προγράμματα, είτε με χρόνο μέσα στο ίδιο το ωρολόγιο πρόγραμμα, είτε με αύξηση των ωρών της ευέλικτης ζώνης και επέκτασής της στο Γυμνάσιο. Η κοινότητα των συμμετεχόντων εκδήλωσε έντονα την επιθυμία συνέχειας των επιμορφωτικών αυτών πρωτοβουλιών εθνικής εμβέλειας και διερεύνησης μιας κοινής διοργάνωσης δράσεων στο μέλλον. … περισσότερα

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top